Logo Bibliotheek Meierijstad

De zomer is begonnen: tijd om (meer) te lezen! Wethouder Menno Roozendaal trapte de zomerleesactie van de Bibliotheek af en kreeg vandaag de eerste vakantietas van het seizoen. De Bibliotheken in Meierijstad lenen tot eind augustus vakantietassen uit. En er is nog meer goed nieuws: door de versoepeling van de coronamaatregelen mogen de leeszalen weer open. Het is vanaf nu weer mogelijk de krant of een tijdschrift te lezen in de Bibliotheek. De anderhalvemeter-afspraken worden natuurlijk nageleefd.

Wethouder Roozendaal was enthousiast over de vakantietas die hij kreeg van bibliothecaris Gerri van de Wetering. ‘Ontzettend fijn dat we weer naar de bibliotheek kunnen’, zei hij. ‘Zeker met het oog op de vakantie. Veel mensen hebben dat echt gemist de afgelopen tijd. En wat een leuke actie die verrassingstas, ik ben benieuwd wat erin zit.’

Geen keuzestress

Heb je ook bijna vakantie en meer tijd om te lezen? Doe je dat het liefst zonder keuzestress? Laat je dan net als de wethouder door de Bibliotheek verrassen met de vakantietas. Tussen 1 juli en 31 augustus lenen de Bibliotheken in Meierijstad vakantietassen uit. Eén tas bevat vijf actuele titels. Je kunt kiezen uit de genres Spannend, Luchtig of Literair. Ook voor kinderen en jongeren zijn er tassen. De vakantietas wordt uitgeleend voor vier weken. Nog geen lid van de Bibliotheek? Dan leen je de tas eenmalig voor €7,50. Voor iedereen tot en met 18 jaar is het lidmaatschap gratis.

App VakantieBieb

Met de app VakantieBieb geniet je ook digitaal van de mooiste verhalen, als e-book of luisterboek. De app is nu gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Het wordt een zomer vol verhalen!
Tip de redactie!