Thom en Rafke Bakker Brabants Kampioen open water zwemmen

neptunes 58 schijndel

Neptunus ’58 sluit succesvol open water seizoen af

Zaterdag 14 september hebben de open water zwemmers van Neptunus ’58 hun seizoen afgesloten met de open water wedstrijd in Sleeuwijk. De zevende editie van de Biesbosch Open Water Race was zeer zonnig, alhoewel het water met 18 graden wat fris was vergeleken met de andere wedstrijden dit seizoen.

Rob van de Ven mocht het spits afbijten met de kilometer schoolslag bij de masters. Hij was net binnen de 21 minuten bij de finish, en was daarmee ruim een halve minuut sneller dan zijn snelste tijd dit seizoen. Hij werd vijfde bij de masters 40-49 jaar. Vervolgens was het de beurt aan de benjamin, Thom Bakker, op de 250 vrij. Hij had het erg koud, maar zwom gestaag door en bereikte na ruim tien minuten de finish. Daarmee was hij een stuk sneller dan twee weken geleden in Vught. Hij mocht voor deze prestatie een prachtige beker in ontvangst nemen voor de derde plaats. Zus Rafke zwom de dubbele afstand en ze was ruim vier tellen sneller dan haar snelste tijd ooit. Daarmee werd ze knap zevende. Na de pauze mocht ook Puck Bakker in actie komen voor haar kilometer vrije slag. Ze behaalde een knappe zesde plaats bij de junioren. Diezelfde klassering was er even later ook voor Sandra Schellekens op haar kilometer vrij, maar dan bij de masters 30-39 jaar.

Klassementen

Na afloop van de wedstrijd werden de klassementsprijzen van Brabant uitgereikt. Hiervoor moest aan minstens drie van de vier Brabantse wedstrijden zijn deelgenomen.

– Thom is Brabants Kampioen bij de jongens minioren 1-2-3

– Rafke is Brabants Kampioen bij de meisjes minioren 4-5

– Puck is vijfde bij de meisjes junioren vrije slag

– Sandra is vijfde bij de dames masters vrije slag

– Rob is vierde bij de heren senioren schoolslag

– Rob is achtste bij de heren masters schoolslag

– Neptunus ’58 is tiende bij de verenigingen

In het landelijke master klassement is Rob vierde geworden bij de heren 45-49 jaar en Sandra vijfde bij de dames 30-34 jaar.

Komend weekend staat direct al de eerste zwembadwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. De masters, met onder andere Rob en Sandra, komen dan in Etten-Leur in actie.
Open chat
Tip de redactie!