Stichting Vrienden van Anna Hospice ontvangt € 13.220 van Rabo Dichtbij Fonds

Onlangs ontving de Stichting Vrienden van Anna Hospice het mooie bedrag van € 13.220 uit het Rabo Dichtbij Fonds. Dit fonds steunt o.a. initiatieven die het sociale leven in de lokale gemeenschap versterken. Begin 2019 is in Wijbosch, in het voormalig Anna Klooster, een hospice gevestigd. Hier verblijven mensen die in de terminale fase van hun leven verkeren en binnen korte tijd zullen overlijden. Dat Anna Hospice in een grote behoefte voorziet, blijkt wel uit het feit dat na een jaar al is uitgebreid met twee kamers. Het hospice beschikt nu over vijf kamers.

De noodzakelijke verzorging in Anna Hospice wordt gefinancierd vanuit de reguliere middelen. Om de beschikbare ruimten zo aangenaam mogelijk te maken voor de gasten, waren investeringen noodzakelijk die niet vanuit deze reguliere middelen worden vergoed. Met de hete zomers van de afgelopen jaren in ogenschouw genomen, is de donatie van de Rabobank gebruikt voor de aanschaf van o.a. screens, airco en plissédeuren. Ook worden nog zitjes geplaatst, zodat de gasten met familie en vrienden in besloten kring bij elkaar kunnen zitten.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Anna Hospice is de Rabobank zeer erkentelijk voor deze donatie en bedankt de Rabobank hartelijk.
Tip de redactie!