Steunpunt Vrijwilligerswerk: “Vrijwilligers in de thuissituatie”

logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Wij brengen hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar. Daarom zijn wij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden. Deze keer speciale aandacht voor:

In Sint-Oedenrode en Schijndel zijn er veel mantelzorgers die zorgdragen voor een naaste. Soms kan deze zorg teveel worden en kan de mantelzorger het niet meer alleen. Of wil de mantelzorger graag een moment om iets voor zichzelf te doen. Vaak is dit lastig omdat de partner of dierbare afhankelijk is van de mantelzorger. In deze situaties kunnen zij gebruik maken van de vrijwilligers die ingezet worden bij Thuis met Vrijwilligers van Welzijn De Meierij.

“Sinds de vrijwilliger regelmatig bij ons op bezoek komt, heb ik weer wat meer tijd voor mezelf en kan ik de zorg voor mijn man beter volhouden.”
“Even een moment samen fietsen met een vriendin en mijn accu is weer opgeladen!”

Wilt u graag iets betekenen voor een ander en bent u een aantal uur per week beschikbaar? Dan is deze oproep aan u gericht! Welzijn De Meierij is op zoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten bij iemand in de thuissituatie. Dit kan zijn een middag samen met een meneer een potje kaarten of samen met een mevrouw een boodschap doen. Ook samen fietsen op een duo-fiets zou een mogelijkheid kunnen zijn.

Wilt u zich aanmelden of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij via 073-544 1400 of door te mailen naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Graag maken wij u attent op onze website (www.welziindemeierij.nl) waar u meer informatie kunt vinden over deze en allerlei andere vacatures en activiteiten.
Wandelen-WdM