SP “De zorg verdient meer dan applaus: lonen omhoog, werkdruk omlaag!”

sp-meierijstadDe SP in Meierijstad heeft vandaag op 12 mei, de Dag van de Verpleging, bij verschillende zorginstellingen in Meierijstad taart gebracht om alle zorgverleners een hart onder de riem te steken. Onder het motto “De zorg verdient meer dan alleen applaus!” wil de SP duidelijk maken dat de zorgverleners die applaus krijgen straks niet de rekening van de crisis gaan betalen.
De coronacrisis vraagt veel van zorgverleners. Er worden lange dagen gemaakt, soms met gevaar voor hun eigen gezondheid. Toch zou het niet voor het eerst zijn dat juist diezelfde zorgverleners de prijs van de economische crisis gaan betalen. Enkele jaren geleden nog maar werd immers door het kabinet Rutte-Asscher hard bezuinigd op de zorg, waardoor bijna 80.000 zorgverleners hun baan kwijt raakten.

De SP wil nu de zekerheid van het kabinet dat de zorg straks niet opnieuw de klappen gaat opvangen als er bezuinigd wordt op de overheidsuitgaven. Om die reden is de partij een petitie gestart. Deze petitie kan online gesteund worden via www.beloondehelden.nl.

SP Meierijstad
Tip de redactie!