Smaakvolle tips voor bij de Schneider weisse bierproeverij

Komende zondag 17 mei om 16:00 is al weer de derde online Schneider Weisse Experience bier proeverij vanuit de Holy Cow op de Boschweg.

Tip van Ton kaas en co

Tips van Kaas & Co

Bij een proeverij horen natuurlijk ook heerlijke bijpassende hapjes. Ton van Uden van Kaas en Co en mister Schneider weisse hebben hiervoor enkele smakelijke tips. Tijdens de proeverij zal bijvoorbeeld een bijzonder bier van Schneider Weisse gedronken gaan worden. De TAP X Nelson Sauvin. De Nelson Sauvin wordt gebrouwen met de uit Nieuw Zeeland afkomstige Nelson Sauvin hop. De hop is vernoemd naar de Sauvignon Blanc druif die een overeenkomende geur en smaak heeft.

Speciaal voor deze bijzondere smaakbeleving heeft Ton van Kaas & Co een Camembert geselecteerd die perfect bij de smaken van de Nelson Sauvin TAP X past. Naast deze Camembert heeft Ton ook voor de rest van het Schneider Weisse Experience pakket heerlijk smaakcombinaties. Zo heeft Ton bijvoorbeeld voor deze proeverij ook een bijpassende Spaanse fuet met blauwe kaas geselecteerd. Je kunt dus gewoon bij Kaas & Co binnen lopen om je te laten adviseren om zo een smaakvolle proeverij te creëren.

nelson sauvin

Rivierkreeftjes met pompoen- en preisaus en Schneider Weisse

Maarten Tegenbosch heeft zelf nog een gerecht waarbij gebruik wordt gemaakt van de TAP X Nelson Sauvin. Rivierkreeftjes met pompoen- en preisaus en Schneider Weisse Nelson Sauvin. Hoe je dit gerecht maakt lees je hieronder.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram rivierkreeftjes gepeld en gekookt
200 gram wit van de prei, in ringetjes
150 gram pompoen, geschild en in blokjes
1 theelepel milde chilipoeder
2 eetlepels crème fraîche of roomkaas
6 eetlepels gevogeltefond
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
8 eetlepels Schneider Weisse Nelson Sauvin
peper uit de molen en zout naar smaak

De prei-ringetjes afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Olie in een braadpan verwarmen en de blokjes pompoen en preiringetjes kort roerbakken. Gevogeltefond en milde chilipoeder erdoor roeren en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten stoven. Het stoofvocht pureren, vervolgens zeven en terugdoen in de pan. Het bier en crème fraîche erdoor roeren en al roerende nog 3 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De saus over amuselepels of kleine glaasjes verdelen en de rivierkreeftjes erover verdelen. Een goed gekoeld glas Schneider Weisse Nelson Sauvin van brouwerij Schneider-Weisse & Sohn erbij serveren.

Heb je nu ook zin gekregen om mee te doen met de proeverij op zondag 17 mei om 16:00? Dat kan! Het Schneider Weisse Experience III pakket is te bestellen op www.Schneiderweisse.nl

Bestel het proeverij pakket op tijd zodat je het ruim voor de proeverij binnen hebt. De verzending van het pakket is gratis! De organisatie doet er alles aan om het pakket op tijd bezorgd te krijgen, maar pakketen buiten regio Schijndel zullen met Post NL verzonden worden en die doen hun best in deze lastige tijd, maar meestal betekent het dat deze ongeveer 3 dagen vertraging hebben dus bestel op tijd. Wil je het pakket ophalen? Neem dan contact op met Maarten Tegenbosch van Schneiderweisse.nl
Tip de redactie!