logo wielervereniging schijndel

Zaterdagavond presenteerde Wielervereniging Schijndel zijn selectie voor het komende wielerseizoen. Daarnaast werden er diverse prijzen uitgereikt, werden de medaillewinnaars bij nationale kampioenen in het zonnetje gezet, werd er 1 persoon verrast met het erelidmaatschap van de vereniging en was er een dankwoord voor de sponsors die de vereniging steeds terzijde staan.

Bij de presentatie ging er speciale aandacht uit naar het nieuwe U23 team bij de wielervereniging. Het team met rensters als Lieke Nooijen en Femke Gerritse. Femke is Nederlands kampioen op de weg bij de dames junioren. Het team zal begeleidt gaan worden de ploegleiders Erik Lathouwers en Marco van Esch.

Kampioenen

Op het podium verschenen de renners die in het afgelopen seizoen een plek op het podium wisten te behalen bij de diverse Nationale kampioenschappen. Zij werden in het zonnetje gezet te worden vanwege hun mooie prestatie in het afgelopen seizoen.

Dit waren:

2019 NK op de weg Jeugd: 2. Jan Kraus
2019 NK op de weg Jeugd: 3. Thom van Herwaarden
2019 NK tijdrijden Nieuweling-meisjes: 1. Elise Uijen
2019 NK op de weg Junior-vrouwen: 1. Femke Gerritse
2019 EK Baan U23 Teamsprint: 1. Nederland (Met Koen van der Wijst, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee)
2019 NK MTB Cross Country Amateurs/Sportklasse: 1. Micki van Empel (afgemeld)
2019 NK MTB Cross Country Nieuwelingen: 2. Tom Schellekens
2019 WK op de weg Junior-vrouwen: 3. Lieke Nooijen
2019 NCK D-categorie: 1. (Thom van Herwaarden, Chris Kisters, Jan Kraus & Ed Uptegrove)
2019 NK Baan Teamsprint mannen: 1. Koen van der Wijst (met Sam Ligtlee en Yorik Wever)
2019 NK Baan Teamsprint nieuwelingen: 2. Chris Kisters (met Martijn Mulder)
2019 NK Baan Ploegenachtervolging nieuwelingen: 2. Chris Kisters (met Martijn Mulder, Dirk Darding en Axel Roks)
2019 NK Baan Puntenkoers junior-vrouwen: 2. Elise Uijen
2019 NK Baan Keirin junior-vrouwen: 1. Elise Uijen; 2. Yuli van der Molen
2019 NK Baan Achtervolging junior-vrouwen: 3. Elise Uijen
2019 NK Baan Scratch junior-vrouwen: 3. Yuli van der Molen
2020 NK Veldrijden junior-vrouwen: 3. Fem van Empel
2020 NK Baan Duur meisjes cat. 5-6: 1. Esmee de Rijk
2020 NK Baan Duur nieuweling-meisjes: 1. Babette van der Wolf
2020 NK Baan Omnium meisjes cat. 5-6: 2. Esmee de Rijk
2020 BK Baan achtervolging junior-vrouwen: 1. Marith Vanhove
2020 BK Baan Madison junior-vrouwen: 1. Marith Vanhove

Michel Schellekes Trofee

Lieke Nooijen kreeg de Michel Schellekens trofee toegekend. Ze heeft laten zien dat met doorzettingsvermogen en een sterke wil van alles mogelijk is. Zelfs een blessure hield haar niet tegen om haar plaats in het team te veroveren. Ze groeide gedurende het seizoen en zelfs de bondscoach kon niet meer om haar heen kon. De beloning was er uiteindelijk met een bronzen medaille op het wereldkampioenschap.

Kei van Schijndel

Pim Vonken werd de prijs “Kei van Schijndel” toegekend. Pim toont altijd 100% inzet bij de training. Hij is goed te coachen en er is verbetering zichtbaar. Daarnaast heeft hij goed doorgezet en daarmee een flinke progressie gemaakt. Alle reden om hem deze prijs toe kennen.

Erelidmaatschap Antoine van Heertum

Antoine van Heertum zet zich al ruim 25 jaar met ziel en zaligheid in voor de vereniging. Als verantwoordelijke voor de PR beheert hij de website en struint wekelijks de site van de KNWU af naar alle uitslagen van onze leden. Reden voor het bestuur om het het erelidmaatschap toe te kennen en hem tijdens de avond in het zonnetje te zetten omdat een vereniging niet kan zonder vrijwilligers zoals Antoine.

Vrijwilligers

De vereniging dankte ook de vrijwilligers voor hun inzet. Hierbij werd een drietal vrijwilligers extra in het zonnetje gezet.

Sponsoren

Zonder sponsoren kan de Wielervereniging niet bestaan en daarom werd hier natuurlijk bij stil gestaan om deze te bedanken. De volgende sponsoren werden bedankt voor hun steun aan de wielervereniging: Output Professional Audio, Video & Lighting, ZZPR.nl, Van Doorn infra, BP tankstation Broer Manders, Mutsaars Bikes, Rogelli, Bedrijventekoop.nl, Machinaal Timmerbedrijf van der Linden, Streamlined, Ruud van Boxtel, MooiSchijndelKrant, Toelen & partners en De Bruyn Metaal B.V. (De Bruyn). Dit zijn allemaal bedrijven die vereniging steunen en het wielerhart op de juiste plek hebben zitten.

Fotograaf Maarten Vugs was namen Schijndel-Online aanwezig en maakte hierbij onderstaande fotoreportage.
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Open chat
Tip de redactie!