Schneider weisse Fanclub in Schijndel

Op zondag 19 april werd voor de 2e keer live vanuit de Holy cow in Schijndel een bierproeverij gegeven. De proeverij stond in het teken van het gebruik van hop. Deze online proeverij werd door meer dan 70 personen live gevolgd. Zij werden deze proeverij meegenomen naar Kelheim waar de Schneider brouwerij gehuisvest is, maar ook naar het Schijndelse hopveld waar Anton Hellings vertelde over de geschiedenis van de hop in Schijndel en hoe de hopteelt sinds enkele jaren weer terug is in Schijndel.

Tijdens het maken van deze proeverijen is het idee ontstaan om ook een Schneider Weisse fanclub op te richten in Schijndel.

Sinds 1995 worden er fanclubs opgericht die allemaal een ding gemeen hebben, Schneider Weisse.

Dit jaar zou in het weekend van 17 mei eigenlijk het 25 jarig bestaan van de fanclubs groots gevierd worden in Kelheim (Duitsland), de thuisbasis van de brouwerij. Meer dan 40 door de brouwerij erkende fanclubs zouden daarbij aanwezig zijn geweest. Helaas door de coronacrisis is ook dit afgeblazen.

In Nederland hebben we sinds 2014 ook een fanclub. Deze heeft hun stamcafé in Eindhoven, de Drinkerspub en hebben de eer gehad om vorig jaar de fanclubdag mogelijk te maken. Het was een feest van herkenning van de leden uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland die elkaar soms maar 1 keer per jaar zien.

Ook in Schijndel wil men een fanclub oprichten voor de liefhebbers van het bier. Deze betalen een vast bedrag  per jaar en de bedoeling is om dan een keer of vier per jaar een activiteit rond Schneider te organiseren waar de leden dan een voordeeltje hebben, bijvoorbeeld bij een Aventinus avond krijgen ze de eerste mass ( 1 literglas) gratis of 10% korting bij het bestellen van een speciaal pakket op de website www.schneiderweisse.nl. Ook krijgt een fanclub meestal een aantal kaarten voor het Aventinusfest wat elk jaar in maart gehouden wordt op de brouwerij. Dit jaar ging het dus ook niet door. Diverse mensen uit Schijndel zijn al een keer aanwezig mogen zijn op dit feestje en zijn er nog steeds erg enthousiast over.

De formulieren van de brouwerij zijn al binnen en nu wil de fanclub in oprichting graag weten wie er zin heeft om zich aan te melden bij de club. Aanmelden kan via mamakoe105@gmail.com en de eerste aanmeldingen zijn al binnen!




Tip de redactie!