De serie Schneider Weisse proeverijen (Experiences) is ontstaan in het begin van de Coronacrisis toen de Bräuhaus Brothers Maarten Tegenbosch en Mark de Graaf, niet bij de pakken neer gingen zitten, maar gingen kijken wat er nog wel allemaal mogelijk was. Samen met technicus Willy Leuvering hebben ze toen de online Schneider Weisse Experience opgezet. De laatste keer hebben ook de lokale ondernemers Ton van Kaas & Co en Dennis van Slagerij Dennis van de Ven en Robert, Culinair Avonturier, van Ruige Mannen uit Den Bosch, enthousiast hun medewerking verleend. Het was een fantastische bier/foodpairing show.

Na 4 succesvolle online proeverijen wordt de serie nu afgesloten met een speciale online Schneider beleving, live vanuit Kelheim waarbij alles uit het vat getrokken zal worden voor een geslaagde proeverij. Maarten en Mark zijn weken bezig geweest om het unieke Schneider Weisse gevoel uit Beieren naar Nederland over te brengen.

Het was een prachtige ervaring. Mede hierdoor hebben we veel meer mensen kunnen laten genieten van de bieren van Schneider Weisse”, aldus Maarten Tegenbosch, Mr. Schneider Weisse Nederland.

Teaser V 6 – 720p from Maurice on Vimeo.

Rijkelijk gevuld proefpakket

Voor de proeverij is weer een mooi pakket samengesteld. In het pakket zitten de vele verschillende bieren van Schneider Weisse. Deze bieren zullen niet allemaal behandeld worden tijdens de uitzending, maar zijn om lekker van te genieten. Een van de bijzondere bieren uit het pakket is de Aventinus Vintage uit 2015 die 5 jaar gerijpt heeft in de Schneider vintagekelder.

Vintage kelder Schneider Weisse
Vintage kelder Schneider Weisse

Het pakket omvat de volgende Schneider bieren:

1x Helle Weisse TAP 1 – fles 50cl
1x Helle Weisse TAP 1 – blik 50cl
1x Festweisse TAP 4 – fles 50cl
1x Hopfenweisse TAP 5 – fles 50cl
1x Aventinus TAP 6 – fles 50cl
1x Aventinus TAP 6 – blik 50cl
1x Original TAP 7 – fles 50cl
1x Aventinus Vintage 2015 – fles 50cl
1x Nelson Sauvin TAP X – fles 37,5cl

Om de Schneider Weisse ervaring compleet te maken zit er bij dit laatste pakket een originele stenen Schneider Weisse bierpul. Hiermee waan je jezelf als het ware in Beieren.

Georg Schneider

Omdat het de laatste online proeverij is uit de serie is er qua gasten ook flink uitgepakt. Naast Stefan en Susanne Hecht van Schneider Weisse Export, die we eerder tijdens de proeverijen hebben gezien, zullen er nu ook andere speciale gasten aanwezig zijn. Georg Schneider VI en/of de burgemeester van Kelheim? Het belooft een gezellige sfeervolle middag te worden.

Bier-bedevaart

De livestreams zijn niet onopgemerkt gebleven, in Kelheim; de stad even boven München, waar de brouwerij is gevestigd. Steeds meer fans van Schneider Weisse gaan op Bier-bedevaart naar deze prachtige locatie aan de Donau. De burgemeester is daar maar wat trots op. Toen hij werd gevraagd om aan tafel te verschijnen in de uitzending, zei hij onmiddellijk: “Freilich, ja ich bin gerne dabei!”

De brauhaus brothers
De brauhaus brothers Maarten en Mark in Kelheim

Livestream finale

De livestream zal deze keer om 17:00 uur beginnen, zodat de racefans de Formule 1 kunnen kijken. Het speciale bierpakket is via https://schneiderweisse.nl/bierconnaisseurs-experience-v/ voor € 29,50 te verkrijgen. Het pakket zal dan gratis thuisbezorgd worden. Was je er al eens eerder
bij, dan weet je het. Dit is dè kans om het ultieme Schneider Weisse gevoel te beleven. Wat je ziet in beeld; zie, ruik, proef en drink je thuis. Genietend in je eentje of gezellig samen met elkaar. Het belooft een fantastische finale te worden. De Livestream Experience V zal 6 september via deze website te volgen zijn op: http://eventtube.nl/schneider-experience/.

Schneider Weisse Fanclub

In Schijndel is er bij de Holy Cow zelfs een Schneider Weisse fanclub ontstaan. Inmiddels telt de club al meer dan 30 leden. Nieuwe leden blijven natuurlijk welkom en kunnen zich aanmelden via mamakoe105@gmail.com.




Tip de redactie!