Schneider Experience III proeverij live vanuit de Holy cow

Op zondag 17 mei zal alweer de 3e live proeverij vanuit de Holy cow plaatsvinden. Na 2 geslaagde eerdere edities is het nu tijd voor de 3e proeverij. Tijdens deze Schneider Experience 3 proeverij neemt Maarten Tegenbosch je mee langs diverse bijzondere bieren. Allereerst zal tijdens deze proeverij wordt teruggeblikt naar de tweede proeverij waarbij de hop centraal stond. Hier zal het tweede gedeelte vanuit het hopveld in Schijndel met Anton Hellings te zien zijn.

Verder is Maarten Tegenbosch benieuwd wat jullie vonden van de Schneider Weisse Original ná de Aventinus. Na de terugblik zal er gestart worden met de proeverij. De rode draad van deze proeverij zal gist zijn. Hierbij zal onder andere de vraag die tijdens de vorige proeverij binnen is gekomen over Helle en Helle Weisse, het type bier versus het type vergisting beantwoord worden.

Bijzondere Schneider Weisse TAP X bieren

Speciaal in deze proeverij zijn 2 zogenaamde TAP X bieren. Als eerste de Nelson Sauvin met de hop genaamd Nelson Sauvin. Het kan hierbij handig zijn om een glas Sauvignon blanc bij te hebben staan. De tweede is de Marie rendezvous een Wheat-Wine (een tarwe wijn), Barley-wine kennen de meeste bierliefhebbers wel, maar dit is de weizen tegenhanger.

nelson sauvin
TAPX – Nelson Sauvin

Organisator Maarten Tegenbosch kijkt erg uit naar het proeven van de 2 TAP X bieren van Schneider om het bijzondere karakter en omdat er voor een van de vergistingen een West-Malle gist is gebruikt. Deze vergelijking is ook te proeven met de meegeleverde Westmalle tripel.

Vragen vooraf

Heb je vooraf al vragen? Deze kun je stellen via info@schneiderweisse.nl of via Marianne de Graaf mamakoe105@gmail.com Deze worden dan tijdens de livestream behandeld. De livestream start zondag 17 mei om 16:00 live vanuit de Holy cow. Het pakket Schneider Weisse Experience III is te bestellen in de webwinkel: https://schneiderweisse.nl/winkel/.

Bestel het proeverij pakket op tijd zodat je het ruim voor de proeverij binnen hebt. De verzending van het pakket is gratis! De organisatie doet er alles aan om het pakket op tijd bezorgd te krijgen, maar pakketen buiten regio Schijndel zullen met Post NL verzonden worden en die doen hun best in deze lastige tijd, maar meestal betekent het dat deze ongeveer 3 dagen vertraging hebben dus bestel op tijd.

Het Schneider Weisse proefpakket

Het 3bierconnaisseurs experience pakket bestaat uit de volgende bieren:

1x Schneider Weisse Helle Weisse TAP 1 (50cl fles)
1x Schneider Weisse Original TAP 7
1x Schneider Weisse Eisbock TAP 9
1x TAP X Nelson Sauvin – fles 37,5 cl
1x TAP X Marie Rendezvous – fles 37,5 cl
1x Eichhofener Helles
1x Eichator Doppelbock
1x Westmalle Tripel

Van het 2e Experience pakket zijn er nog enkele beschikbaar en deze zijn nog te bestellen in de webshop. De stream van deze proeverij is ook nog terug te kijken op YouTube.




Tip de redactie!