Schijndelse zwemster Juul Schellekens zevende van Brabant bij Minioren Finales

neptunes 58 schijndel

De beste jonge zwemmers van Noord-Brabant kwamen in het weekend van 9 en 10 juni bijeen in Roosendaal om daar tegen elkaar te strijden. Per afstand mochten de beste 18 zwemmers en zwemsters in actie komen. De Startgemeenschap Wedstrijdzwemmen Neptunus ’58 Zegenwerp (SWNZ) was aanwezig met vier zwemsters.

Daarbij was ook de elfjarige Schijndelse Juul Schellekens, die zwom in de oudste leeftijdscategorie, de minioren 5. Zondagmiddag mocht ze in actie komen op haar beste slag, de schoolslag. Na 100 meter was ze bijna vier tellen sneller dan haar oude PR en dat betekende een zevende plaats. Na 50 meter was er al een verbetering van een tel. Een dag eerder was ze als zestiende geëindigd op de 100 meter vrije slag in een tijd die een fractie boven haar beste tijd lag.

Leeftijdsgenote Tasnim Bezbiz uit Boxtel kwam in totaal vijf maal in actie. Zaterdag verbeterde ze haar persoonlijke record op de 100 vlinder met negen tellen en was er een dertiende plaats. Op de 100 vrij was ze bijna drie tellen sneller dan ooit en werd ze achtste. Tot slot was er een twaalfde plaats op de 200 wissel, waarop ze een seconde van haar beste tijd af zwom. Een dag later beet Tasnim het spits af met de 400 vrij. Ze zwom halverwege al ruim acht tellen sneller dan ooit en was na zestien banen 22 seconden sneller dan haar oude PR. Ze eindigde als achtste. Op de slotafstand, de 100 rug, verbeterde ze haar PR met vijf seconden en werd ze elfde.

Ook de negenjarige Ila van Os (Sint-Michielsgestel) en Iris Maas (Boxtel) hadden zich weten te kwalificeren voor deze officieuze Brabantse Kampioenschappen voor jonge zwemmers. Op zaterdag zwommen beiden tweemaal, en op de 100 meter schoolslag leverde dat drie PR’s op. Ila was na 50 meter al twee seconden sneller dan ooit en na 100 meter zes. Iris verbeterde haar beste tijd met vier tellen. Ila eindigde als achtste en Iris als twaalfde. Op de 100 vrij was Iris 0.02 seconde sneller dan haar oude toptijd en werd ze elfde. Helaas werd Ila gediskwalificeerd wegens een valse start. Op dag 2 was er voor Ila helaas wederom een diskwalificatie, dit keer op de 100 wissel. Op de 50 vlinder ging alles wel volgens de regels, en was er een mooie negende plaats voor Ila. Iris zwom op deze tweede dag alleen de 100 rug, en hoe! Ze verpulverde haar oude persoonlijke record met maar liefst 31 seconden en dat leverde haar een prachtige tiende plaats op. Ila kon in haar vijfde start van het weekend helaas niet stunten en bleef iets boven haar beste tijd. Ze eindigde als twaalfde.
Tip de redactie!