Schijndel en Sint-Oedenrode DOEN óók in 2020: heel Nederland doet mee! Over NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Meedoen

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Meld deze dan vanaf 1 november 2019 aan op nldoet.nl! Ook meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke klus op de website en meld je aan. Alleen, of nog leuker met je sportclub, collega’s of familie!

Financiële aanvraag

Vanaf 1 november 2019 tot 31 januari 2020 is het mogelijk een financiële aanvraag bij het Oranje Fonds in te dienen voor NLdoet klussen. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 350,00. Voor het budget geldt: op = op! Je hebt niet automatisch een financiële aanvraag gedaan als je een klus op de site hebt aangemeld. Hiervoor geldt nog een extra stap in Mijn Oranje Fonds. Het campagneteam beoordeelt alle aanvragen aan de hand van richtlijnen en voorwaarden. Indien je een aanvraag hebt ingediend ontvang je binnen 3 weken uitsluitsel.

De rol van Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij

Als intermediair van NLdoet zit Welzijn De Meierij startklaar om antwoord te geven op al uw vragen, wanneer u een klus wilt organiseren binnen de regio Sint-Oedenrode en Schijndel. Ook bieden wij u graag ondersteuning bij het invullen van de gegevens op de website. Wij denken zo nodig ook met u mee bij de ontwikkeling van een leuke, uitdagende en zinvolle klus. Ook wanneer u op zoek bent naar een leuke klus om vrijwillig medewerking aan te verlenen, kunt u bij Welzijn De Meierij terecht.

Meer weten?

Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet-activiteit kunt u terecht op www.nldoet.nl. Voor ondersteuning in uw omgeving kunt u beroep doen op de medewerkers van Steunpunt Vrijwilligerswerk, Welzijn De Meierij. Neem hiervoor contact op met M. Stegenga, telefoonnummer: 073-5441400 of stuur een mail naar: m.stegenga@welzijndemeierij.nl




NL Doet Schijndel

Tip de redactie!