Repair Café Schijndel: Beter repareren, dan weggooien!

logo-repair-cafe

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Welzijn De Meierij en Fairtrade Schijndel houden iedere 2e donderdag van de maand een Repair Café Schijndel, zo ook op donderdag 8 maart. Bij het Repair Café Schijndel, Steeg 9 (‘t Spectrum), draait het allemaal om repareren. Op deze donderdag staan diverse vaklieden tussen 13.30 en 16.00 uur voor u klaar: elektriciens, naaisters, timmerlieden, slijper, klusjesmannen en een fietsenmaker helpen u gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig.

Repair café, gereedschap

Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies en alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Het gaat in principe om kleine klusjes, waarmee men niet naar de winkel gaat en die maximaal twee uur reparatietijd in beslag nemen en makkelijk te hanteren zijn. De bedoeling is dat u samen met de vakman de klus klaart. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad. U bent van harte welkom!

U kunt elke tweede donderdag van de maand bij het Repair Café terecht. Alleen als deze datum op een feestdag of in een schoolvakantie valt, vervalt de activiteit.

Er staan in 2018 ook Repair Cafés gepland op de onderstaande donderdagen:

12 april
14 juni
09 augustus
13 september
11 oktober
08 november
13 december

Voor meer informatie Welzijn De Meierij, Steeg 9f, (073) 544 14 00 of info@welzijndemeierij.nl
Tip de redactie!