Relatief rustige avond in het centrum van Schijndel

Het is gisterenavond relatief rustig gebleven in het centrum van Schijndel. Nadat er gisteren in de loop van de dag geruchten gingen dat er via social media oproepen gedaan werden om te komen rellen in het centrum van Schijndel, namen ondernemers geen enkel risico en begonnen met het leeghalen van hun winkel en het afschermen van de etalages met o.a. houten platen.

Tegen de avond was er op Facebook een oproep te lezen om te komen helpen om het Schijndelse centrum te beschermen. Ongeveer 200 plaatsgenoten gaven gehoor aan deze oproep.

Brandbom

In de loop van de avond werd er wel door 2 personen iets wat op een molotovcocktail leek gegooid die bij de zijingang van de Hema terecht kwam. Hierdoor ontstond een kleine brand welke snel werd geblust. Hierbij moest wel een ruit van de deur worden ingeslagen omdat er ook brandende vloeistof onder de deur was doorgelopen. De brandweer deed nog een nacontrole om te zien of de brand echt volledig gedoofd was. Ondanks een achtervolging door 2 aanwezige Schijndelaren wisten de daders te ontsnappen. Later wist wijkagent Ger Roumen te melden dat er alsnog een 35-jarige man is aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het werpen van de molotovcocktail.

Gisterenavond rond 21.45 uur kon gemeld worden dat het weer rustig was in het centrum en kon geconcludeerd worden dat het gelukkig enorm is meegevallen met de onrust en vernielingen.

De essentiële winkels in Schijndel hebben deze ochtend hun deuren weer geopend. Het surrealistische beeld met de houten platen voor de winkels zal nog wel even zo blijven.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank

 

Tip de redactie!