Reis mee met de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

Logo Bibliotheek Meierijstad

Riemen vast en houd armen en benen binnenboord: de Kinderboekenweek met thema ‘Reis mee!’ gaat woensdag 2 oktober van start. Dit jaar staat alles in het teken van voertuigen. Van eenwielers tot helikopters en van teletijdmachines tot skateboards: hoe gekker het voertuig, hoe leuker. Ook de Meierijstadse bibliotheken laten de Kinderboekenweek natuurlijk niet zomaar voorbij gaan.

Miljonairsfeest

De Kinderboekenweek wordt ingeluid met een heus Miljonairsfeest. Alle kinderen van Meierijstad konden hiervoor een ticket verdienen door deel te nemen aan zomerleesproject ‘Leesmiljonairs’. Iedereen die voldoende leesminuten verzameld heeft, mag met Biblio Airlines mee vliegen naar een spetterend feest. Het Miljonairsfeest vindt op vrijdag 4 oktober van 18.00 tot 20.00 uur plaats in Bibliotheek Veghel. Feestgangers mogen verkleed komen in het thema van de Kinderboekenweek.

Workshops micro:bit als kompas

Daarnaast vinden er in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel workshops ‘Micro:bit als kompas’ plaats voor kinderen tussen 8 en 11 jaar. Deelnemers aan de workshop gaan zelf aan de slag om een digitaal kompas te maken van de micro:bit. Dat is een mini-computer, speciaal ontwikkeld om kinderen te leren programmeren. Deelnemen aan de workshop kost € 2,50 per kind.

Wedstrijd: alle fantasievoertuigen verzamelen

Ook toevallige bibliotheekbezoekers hoeven zich niet te vervelen tijdens de Kinderboekenweek. Niet alleen zijn er allerlei mooie jeugdboeken met thema ‘Reis mee!’ te vinden, kinderen kunnen ook nog deelnemen aan een wedstrijd. Ze mogen hun eigen fantasievoertuig tekenen of beschrijven. De origineelste inzending wint een leuke prijs.

Meer informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op onze website, www.bibliotheekmeierijstad.nl.
Tip de redactie!