Project “Hart van Wijbosch” in volle gang

Enige tijd geleden plaatsten we een bericht over een mooi project in Wijbosch. Petra Nuijten-Thoens van Studio Hooi riep alle Wijbosschenaren op in deze vervelende tijd een hart te kleien met een mooie boodschap daarop, zodat zij daar een groot kunstwerk door en voor Wijbosch van kan maken. In eerste instantie was het de bedoeling om de panelen met de hartjes van klei op een centrale plek in Wijbosch te plaatsen.

De plannen zijn zijn inmiddels iets gewijzigd. De actie “Hart voor Wijbosch” is inmiddels zo’n groot succes, er zijn inmiddels al 150 hartjes ingeleverd en er komen er waarschijnlijk nog 30 meer bij, dat er meerdere panelen geplaatst kunnen gaan worden in Wijbosch. Dit wil Petra doen op diverse locatie’s en deze locatie’s zullen dan terug te vinden zijn op een plattegrond die geplaatst wordt op de website: www.hartvan wijbosch.nl

Het eerste paneel staat al bij in de tuin bij de familie Nuijten (Mgr. van de Venstraat 94). Petra heeft inmiddels een oproep gedaan op Facebook met de de vraag of mensen die een hartje hebben gemaakt met een mooie boodschap daarop, misschien zelf ook een paneel met hartjes in hun voortuin zouden willen tentoon stellen. De eerste “voortuinen” hebben zich naar aanleiding van deze reeds aangemeld.

Zo kan iedereen in Wijbosch, veilig met de gepaste afstand, deze zomer door Wijbosch wandelen en zo alle hartjes gaan bewonderen en zich gesterkt en gesteund voelen door de mooie boodschappen. Het is heerlijk om te ervaren hoe iedereen aan dit project mee doet, aldus Petra.

In de tussentijd is Petra bezig met het hartjes afbakken en glazuren en gaat ze een voor een de volgende panelen maken.

Aan het maken van de panel zijn echter ook kosten verbonden. 1 paneel kost €20,- aan materiaalkosten. Mocht u deze actie willen ondersteunen dan kunt u sponsor worden van een paneel. Uw naam wordt dan op het paneel vermeld. Wilt u als sponsor deelnemen aan dit mooie project stuur dan een mailtje naar: studiohooi@outlook.com

Als je nog een hartje wil kleien voor dit project dan is dit mogelijk. Je kunt hiervoor bij Petra een pakketje ophalen (Mgr. van de Venstraat 94). Als bedrage in de kosten vraagt zij €2,- voor het pakket met klei.
Tip de redactie!