Overtollige kleding Schijndel/DE WIT en WEC naar Gambia

Schijndel/DE WIT en WEC hebben hun overtollige kleding geschonken aan de Mayamba Football Academy in Gambia waar ook de nood aan andere sportmaterialen groot blijft.

Sinds 2017 heeft Schijndel/DE WIT contact met deze Football Academy, nadat oud 1e elftal speler Toon van Alebeek kennis maakte met Muhammed Camara. Muhammed is een zeer getalenteerd voetballer en zeer begaan met de toekomst van Gambia.

Muhammed Camara heeft een voetbalschool opgericht, de Mayamba Football Academy. Door de jeugd te binden aan deze voetbalschool hoopt Muhammed dat jongeren een doel en daarmee meer betekenis kunnen geven aan hun leven in Gambia. Tevens hoopt Muhammed met dit initiatief dat de jongeren, speciaal de jongeren binnen de Banjul-regio, zich inzetten voor een betere toekomst van Gambia. Hij hoopt hiermee te voorkomen dat gezinnen wegtrekken uit de regio.

Voetbal

In het begin had de voetbalschool enkel een voetbal en een ballenpomp, waardoor van trainen nauwelijks sprake was. Dankzij het beschikbaar stellen van ballen en een veelvoud aan broeken en shirts door RKSV Schijndel/DE WIT en andere voetbalverenigingen, zoals WEC, is er binnen de academy veel veranderd. O.a. melden zich spelers aan vanuit omliggende dorpen. De dank vanuit de Mayamba Football Academy voor de ondersteuning vanuit RKSV Schijndel/DE WIT is groot,

Naast deze positieve ontwikkelingen heeft de Mayamba Football Academy een groot tekort aan ballen en aan (gewone- en voetbal)schoenen. Er wordt gevoetbald op een zeer beroerde ondergrond, die nauwelijks te onderscheiden is van een braak liggende zandvlakte. Slijtage van materialen, zoals schoenen en ballen, is dan ook zeer groot. Het tekort aan deze materialen vormt een bedreiging voor de continuïteit van de voetbalschool.

De wens is dan ook dat het inzamelen van deze materialen via een actie binnen de Schijndelse voetbalverenigingen kan doorgaan om de voetbalschool een mooie toekomst te kunnen geven.

 
Tip de redactie!