Opheffing dreigt voor Speelotheek de Ballon – Hart voor Schijndel stelt vragen aan het college van B&W

Speelotheek Ballon

Speelotheek de Ballon verhuisde begin 2017 naar de Kajuit op de Boschweg omdat de ruimte in ’t Spectrum nabij de bibliotheek afgestaan moest worden om ruimte de maken voor het klantcontact centrum van de gemeente Meierijstad.  Gevolg hiervan is geweest dat het aantal leden van de Speelotheek dramatisch is afgenomen, van 75 naar 15 leden, waardoor de Speelotheek nu overweegt om zichzelf op te heffen.

Politieke Partij Hart voor Schijndel heeft zich het lot van de Speelotheek aangetrokken en heeft over de situatie rondom de Speelotheek vragen gesteld aan het college van B&W van Meierijstad. Men wil graag van wethouder Menno Roozendaal (Jeugd) weten of het college bereidt is om de mogelijkheid te onderzoeken om de Speelotheek weer in de nabijheid van de bibliotheek onder te brengen. Dit is ook de wens van de Speelotheek, maar nu vanwege ruimtegebrek in het voormalige gemeentehuis is dit nu niet meegenomen in de herbestemmingsplannen.

Ook wil men van het College weten of men zich op zijn minst medeverantwoordelijk voelt voor de huidige situatie bij de Speelotheek Schijndel.

hart voor schijndel logo
Tip de redactie!