logo Gemeente Meierijstad

Op maandag 28 oktober vindt informatieavond ‘Op stap met ouders’ voor de ouders van kinderen tussen de 12 en 18 jaar.Tijdens deze informatieavond wordt u meegenomen in de uitgaanswereld van Schijndel en komt u erachter welke voorzorgsmaatregelen worden genomen om veilig te kunnen stappen. Hoe zit het met alcohol- en drugsgebruik? Waar kunt u als ouder rekening mee houden?

‘Op stap met Ouders’ bestaat uit drie workshops in diverse uitgaansgelegenheden in het centrum van Schijndel. Tijdens de workshops krijgt u tips, kunt u vragen stellen aan deskundigen en onderling ervaringen uitwisselen. Deze avond is alleen voor ouders.

De workshops

Een medewerker van GGD Hart voor Brabant informeert u over het puberbrein en alcoholgebruik. Medewerkers van Novadic-Kentron en jongerenwerkers geven u informatie en handvatten over trends in drugsgebruik. Wat zijn partydrugs? Wat kan ik als ouder
doen? De eigenaar van de café De Sok en de Beurs, HALT en de politie informeren u over de veiligheid bij het uitgaan. Wat komt uw puber tegen? Wat is de rol van de politie, HALT, horeca en ouders?

Aanmelden

De avond start om 19.00 bij Cultureel Jongeren Centrum BIZZI, Steeg 3 in Schijndel, waar u wordt ontvangen door wethouder Menno Roozendaal. We starten plenair en bezoeken vervolgens in groepen de deelnemende cafés. De avond is rond 22.00 uur afgelopen.

Wilt u graag met andere ouders op stap in Schijndel? Meldt u zich dan snel aan door een e-mail te sturen naar info@cjgschijndel.nl met uw contactgegevens (e-mail, telefoon, woonadres), leeftijd van uw kind(eren) en aantal personen.

Aanmelden kan tot en met 24 oktober. Doe dit snel want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging. Deelname is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen naar CJG Schijndel (073) 543 21 96.
bier

Tip de redactie!