Nieuwe palen voor het tweede hopveld van Schijndel

De eerste paal van het nieuwe hopveld bij de Schaapskooi is woensdag geplaatst door Bart Claassen van de Schaapskooi en Albert van Kaathoven van ’t Hopbelleke hobbybrouwers.

De nieuwe palen zijn enkele meters hoger dan de huidige palen van het hopveld aan het Voorste punthorstje. De opbrengst zal dankzij deze extra meters naar alle waarschijnlijkheid hoger zijn dan het huidige veld. Op de grond van het huidige veld zullen andere gewassen komen omdat deze voor de teelt van hop na bijna 15 jaar gebruik bijna uitgeput.

In 2021 wordt de eerste oogst van het nieuwe veld verwacht. Deze hop zal geoogst gaan worden door de hobbybrouwers van ‘t Hopbelleke, waarbij ze de hulp van vrijwilligers hard kunnen gebruiken.

Deze Schijndelse hop zal niet alleen door de hobbybrouwers van ‘t Hopbelleke gebruikt worden, maar ook door kleinere brouwerijen zoals Sint Servattemus en de Stadsbrouwerij in Eindhoven. De hop kan ook door hobbybrouwers die geen lid zijn van ‘t Hopbelleke gekocht worden. Heeft u interesse om de Schijndelse hop te kopen dan kunt u mailen info@hopbelleke.com
Tip de redactie!