neptunes 58 schijndel

Zondag 25 augustus was het tijd voor de eerste Brabantse open water wedstrijd van dit seizoen. In een zonovergoten Oosterhout kwamen er vijf leden van Neptunus ’58 in actie. Rob van de Ven was om iets na tienen de eerste die in actie mocht komen, en wel op de 1000 meter schoolslag bij de masters. Rob finishte na iets meer dan 21 en een halve minuut, ruim een halve minuut sneller dan zijn vorige kilometer in Vianen.
Daarna was het tijd voor de 500 vrij van Rafke Bakker. Vorig jaar hoefde ze maar 250 meter, en nu dus het dubbele. Dat was echter geen probleem voor haar, en ze kon zelfs de hele afstand borstcrawl zwemmen! Ze eindigde als zesde na bijna 12 en een halve minuut. Haar broertje Thom mocht de 250 meter vrije slag zwemmen. De jonge zwemmer, die pas 7 jaar oud is en begin vorige maand zijn Superspetters-diploma (vergelijkbaar met zwemdiploma C) gehaald heeft, zwom met een hele nette schoolslag in een kaarsrechte lijn naar de keerpuntboei en weer terug. Na bijna 8 en een halve minuut was hij als vijfde jongen weer terug bij de finish.

Grote zus Puck heeft al veel meer ervaring dan de andere twee uit het gezin Bakker en begon iets voorzichtig aan haar 1000 meter vrije slag. Na ruim 17 en een halve minuut bereikte ze, na wel een goede eindsprint, de finish. Terwijl Puck bezig was, ging Rob te water voor zijn tweede afstand, de 2 kilometer schoolslag bij de heren senioren. Toen hij bijna bij het keerpunt (na één kilometer) was, kwam voormalig ploeggenootje bij SWNZ, Lisa Verheij, bij Rob zwemmen en tot zo’n 100 meter van de finish heeft steeds dan de één en dan de ander voorop gelegen. Met de finish in zicht zwom de veel jongere Lisa toch weg van Rob, maar desondanks was Rob ongeveer een halve minuut sneller dan ooit: 42.15 ongeveer.

Tot slot mocht Sandra Schellekens na een lange dag in de volle zon ook eindelijk afkoelen in het heerlijke water. Ze voltooide de kilometer vrije slag in ongeveer 16.25, een tijd die vergelijkbaar is met de vorige twee edities die ze in Oosterhout zwom. Deze race was al haar vijftiende open water wedstrijd in het Oosterhoutse Wilhelminakanaal: sinds 2004 heeft ze alleen vorig jaar overgeslagen.

Overigens kwam er nog een Schijndelse zwemster in actie: Juul Schellekens, lid van Zegenwerp, werd tweede op de 500 meter schoolslag bij de junioren 1.

Komend weekend komen deze vijf zwemmers weer in actie: op zaterdag in Lith en op zondag in de IJzeren man in Vught. Het seizoen wordt op 14 september afgesloten in Sleeuwijk.
Tip de redactie!