Met 66% op de teller wordt de vraag naar glasvezel in het buitengebied beantwoordt.

Logo Glasvezel buitenaf

Met 1804 afgesloten abonnementen is de aanleg van glasvezel in het buitengebied van SintMichielsgestel en Meierijstad een feit. Maar liefst 66% van de inwoners en bedrijven in het buitengebied kiest voor glasvezel en heeft een abonnement afgesloten. Vorige week donderdag werd de ondergrens van 50% deelname al ruimschoots gehaald. De wethouders van de gemeenten Sint-Michielsgestel en Meierijstad waren blij met dit mooie resultaat.

Gisteren is in Sint Oedenrode in het bijzijn van de ambassadeurs, het definitieve percentage onthult door Koos Loose, wethouder van Sint-Michielsgestel en Harry van Rooijen, wethouder van Meierijstad. De sfeer was goed en het weer was nog beter. Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf; “Wij zijn verrast door het hoge aanmeldpercentage. We weten dat er behoefte is aan een goede breedbandverbinding en dat een ondergrens van 50% deelname haalbaar is. Het aantal aanmeldingen toont deze behoeft aan. Ik ben trots op het resultaat en de inzet van alle vrijwilligers”. Na de onthulling en de lovende woorden van alle betrokken partijen werd er geproost in het mooie buitengebied van Sint Oedenrode.

Glasvezel van cruciaal belang

De wethouders zijn ook enthousiast en trots: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede breedbandverbinding benadrukt en de ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weergeeft. Wij danken langs deze weg iedereen die zich volop heeft ingezet. Start werkzaamheden De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied start naar verwachting rond de zomer van 2018. De eerste adressen hebben medio 2019 daadwerkelijk glasvezel.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl

Glasvezel Buitenaf
Tip de redactie!