Meedenken? Nomineer de 100 mooiste van Meierijstad!

logo Gemeente Meierijstad

Wat zijn volgens u de 100 mooiste van Meierijstad? Welke plekken in onze gemeente laat u vol trots aan bezoekers, familie of vrienden zien? De gemeente Meierijstad gaat samen met de VVV’s en het UITpunt aan de slag met het in kaart brengen van de iconen van Meierijstad: de M100. Aan u als inwoners de vraag om mee te denken. En uw eigen icoon te nomineren.

Dat kan een kerk of klooster; een boerderij of bedrijf; een park of landschap; een kunstwerk of een monument; een straat of een plein; of zelfs een persoon of product zijn. Alles kan en mag. De enige voorwaarde is dat wat u nomineert, bezoekbaar en/of zichtbaar is. Het moet dus gaan om een concrete locatie. Een historische persoon mag, maar dan wel in combinatie met bijvoorbeeld de plek waar hij of zij gewoond, gewerkt of geleefd heeft.

Natuurlijk zijn er de voor de hand liggende iconen van Meierijstad, zoals De Glazen Boerderij, de Knoptoren, CHV Noordkade. U kent vast ook de wat minder bekende parels van onze gemeente. Dat wat misschien nog niet zo in de schijnwerpers staat, maar wel degelijk de moeite van het bezoeken waard is. Misschien wel een plek waar u persoonlijk een bijzonder verhaal bij heeft. Ook die plekken mogen op uw lijst met favorieten.

U kunt uw eigen lijst met de mooiste van Meierijstad samenstellen. Deze lijst wordt gebruikt bij het samenstellen van de M100. U mag maximaal 10 locaties nomineren. Bij uw absolute nummer 1 schrijft u een korte motivatie. Op basis van deze motivatie kiest een professionele jury de winnaar.

De 1e prijs is een weekend weg voor 2 personen in uw eigen gemeente Meierijstad. Verder geven wij 4 pakketten met streekproducten weg. De jury bestaat uit Rolf Vonk (Erfgoed Brabant), Geert Maas (gids), Coby van der Pas (wethouder Toerisme & Recreatie) en Jeanne Wijnakker (voormalig coördinator VVV Sint-Oedenrode). U kunt uw bijdragen tot maandag 6 januari inzenden via www.meierijstad.nl/m100
Tip de redactie!