Marloes Keetels Europees Kampioene met Nederlandse Hockey dames

Marloes Keetels heeft vanavond samen met de Nederlandse hockey dames de Europese titel veroverd ten koste van de Belgische dames. In de finale was Nederland met 3-0 veel sterker dan België.  Nederland kwam in de eerste kwart op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Carlien Dirkse van den Heuvel. Waarna men in het tweede en derde kwart wel het veldoverwicht had, maar niet wist te scoren. In het vierde kwart wist Kelly Jonker er na een voorzet van Van Geffen 2-0 van te maken. In de laatste minuut wist Ireen van den Assem nog te scoren uit een strafbal die werd toegekend na een opzettelijke overtreding binnen de cirkel. Marloes Keetels wist zelf niet te scoren maar speelde wel een goede wedstrijd.

Nederland wist op weg naar de finale reeds eerder in de poulewedstrijd met 1-0 van België te winnen. Als aanvoerster van de ploeg mocht Marloes als eerste de winnarsmedaille in ontvangst te nemen en later de cup voor de Europees kampioen.