Lintjesregen met zeven Koninklijke Onderscheidingen bij brandweer Schijndel

Burgemeester Van Rooij heeft vanavond, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, zeven Koninklijke onderscheidingen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) mogen uitreiken bij Brandweer Post Schijndel. De volgende personen kregen de versierselen die horen bij deze onderscheiding opgespeld: Henri-Jan van Breugel, Edwin Eijkemans, Jeroen van Heeswijk, Werner van der Heijden, Maarten Hermes, Arno Lammers en Rob van der Velden. Zij kregen deze onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor de vrijwillige brandweer. Om 19.00 uur werd de bijeenkomst geopend door Willem van Cuijk die lovende woorden uitsprak over de 7 heren die de onderscheiding in ontvangst mochten nemen. Daarna kreeg burgemeester het woord die de decorandi toesprak een veel eer gaf voor het werk wat zij doen. De vrijwilligers zijn in hun tijd bij de brandweer gemiddeld 1250 keer uitgerukt waarvoor de maatschappij hen veel dank verschuldigd is. De burgemeester nog even stil bij het ongepaste gedrag waarmee hulpverleners steeds vaker te maken krijgen. Totaal onacceptabel, aldus burgemeester van Rooij. Er moet alles aan gedaan worden om dit ongepaste gedrag te bestrijden en te voorkomen. Na de toespraak werden de heren een voor een uitgenodigd om kort toe gesproken te worden door de burgemeester en daarna hun onderscheiding in ontvangst te nemen. Uiteraard waren er ook de bloemen voor de gedecoreerden en hun partners.

Na het uitreiken van de onderscheidingen sprak de nieuwe voorzitter van de personeelsvereniging de gedecoreerden toe en feliciteerde hen met de onderscheiding. Commandant Willem van Cuijk sloot daarna het officiële gedeelte van de avond af, waarna het tijd was voor het fotomoment voor de aanwezige pers, waarna familie en vrienden de gedecoreerden konden gaan feliciteren.

Decorandi

De heer J.H. (Henri-Jan) van Breugel is sinds 1 maart 1991 lid van de vrijwillige brandweer, post Schijndel. Binnen de brandweer vervult hij de functie van chauffeur en voertuigbediener in de rang hoofdbrandwacht.

De heer J.H.W. (Edwin) Eijkemans is sinds 1 september 1995 lid van de vrijwillige brandweer, post Schijndel. Binnen de brandweer vervult hij de functie van bevelvoerder in de rang brandmeester.

De heer J.J.H. (Jeroen) van Heeswijk is sinds 1 september 1997 lid van de vrijwillige brandweer, post Schijndel. Binnen de brandweer vervult hij de functie van chauffeur en voertuigbediener in de rang hoofdbrandwacht.

De heer W.P.M. (Werner) van der Heijden is sinds 1 september 1995 lid van de vrijwillige brandweer, post Schijndel. Binnen de brandweer vervult hij de functie van bevelvoerder in de rang brandmeester.

De heer M.J.P. (Maarten) Hermes is sinds 1 september 1997 lid van de vrijwillige brandweer, post Schijndel. Binnen de brandweer vervult hij de functie van bevelvoerder in de rang brandmeester.

De heer A.H.J.M. (Arno) Lammers is sinds 1 september 1991 lid van de vrijwillige brandweer, post Schijndel. Binnen de brandweer vervult hij de functie van chauffeur en voertuigbediener in de rang hoofdbrandwacht.

De heer R.T.J. (Rob) van der Velden is sinds 1 september 1995 lid van de vrijwillige brandweer, post Schijndel. Binnen de brandweer vervult hij de functie bevelvoerder, maar voor de regio ook als officier van dienst in de rang als hoofdbrandmeester.

Bekijk hier de foto’s die wij vanavond maakten.
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!