Site pictogram Schijndel Online

Lintjesregen in Meierijstad: 26 inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding

Burgemeester Marcel Fränzel heeft vanochtend in De Blauwe Kei aan 26 inwoners van de gemeente Meierijstad een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit  ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.

Twintig heren en zes dames kregen vandaag de versierselen opgespeld en mogen zich vanaf nu scharen onder de gelederen van hen die reeds Koninklijk gedecoreerd zijn. Vierentwintig decorandi zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, twee decorandi zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (L.G.M. van Rozendaal en L.A.A. Verbakel).

Hieronder een overzicht van de Schijndelse gedecoreerden en een beknopte beschrijving van hun staat van dienst.

H.M.F. (Riky) van der Burgt – Mulders (1942), Wijbosch

C.J.M. (Roelie ) van der Donk – Diesveld (1939), Schijndel

2013 – heden: vrijwilliger bij het Woonservicepunt Zuid te Schijndel. Wijkbewoners kunnen hier terecht voor informatie en advies over zorg, wonen, welzijn en inkomen. Daarnaast heeft het Woonservicepunt een ontmoetings- en eetkamerfunctie en worden dagbestedingsactiviteiten aangeboden. Betrokkene is lid van het kookteam.

A.P.F. (Ad) Kools (1958), Schijndel

J.W.G. (John) de Mol (1956), Wijbosch 

2000 – heden: voorzitter van het jeugdbestuur tot 2006 en daarna penningmeester van voetbalvereniging RKSV Wijbosch – Eerde – combinatie (WEC). Betrokkene is tevens jeugdleider en trainer. Decorandus heeft de boekhouding en contributie-inning bijgewerkt en geprofessionaliseerd. Bovendien heeft hij de nodige bezuinigingen doorgevoerd en de ledenadministratie up-to-date gebracht. Hij is lid va de kantinecommissie en van de activiteitencommissie. Als zodanig draait decorandus bardiensten, organiseert het jeugdtoernooi en de kwisavonden.

H.A.F. (Henry) Pijnenburg (1960), Schijndel

F.J. (Frans) Rijnart (1941), Schijndel

L.G.M. (Leo) van Rozendaal (1951), Schijndel

E.A.M. (Eugé) van Uden – Backx (1959), Schijndel

W.C.J. (Wim) van Uden (1958), Schijndel

2013 – heden: organisatieadviseur van de Seniorenraad in Schijndel. Onder leiding van betrokkene heeft de Seniorenraad in 2015 een organisatiewijziging ondergaan die geleid heeft tot een effectievere aanpak. Hij ondersteunt de projectgroepen en deelt zijn ervaring op het gebied van communicatie.

C.J.J. (Jack) van Zutphen (1955), Schijndel

Foto: RVD / Nationaal archief




Mobiele versie afsluiten