Leen een elektrische bakfiets bij de gemeente voor een opruimactie

Wonen, werken en leven in een schone omgeving. Dat is voor iedereen fijn. Vrijwilligers binnen de gemeente Meierijstad hebben ideeën aangedragen om de omgeving makkelijker schoon te houden. Een zwerfafval-bakfiets. De elektrische bakfietsen, genaamd DUBAKKI, zijn vanaf nu gratis te leen bij de gemeentewerf in Veghel en Schijndel. Als inwoner van Meierijstad kunt u een elektrische bakfiets lenen voor een opschoonactie in de buurt. De bakfietsen zijn geschikt om zelf of met een klein groepje zwerfafval op te ruimen. De bakfiets is uitgerust met afvalprikkers, veiligheidshesjes, handschoenen en afvalzakken en een EHBO kist.

Reserveren

Reserveer de bakfiets via www.meierijstad.nl/dubakki. De bakfiets is te leen voor één dag. Deze wordt opgehaald op de afgesproken locatie, milieustraat Veghel of Schijndel. Na de opruimactie brengt u de bakfiets, met de volle afvalzakken, terug.

Wat is zwerfafval eigenlijk?

Zwerfafval is afval dat mensen bewust of onbewust achterlaten op plaatsen waar het niet hoort. Denk bijvoorbeeld aan lege blikjes, weggewaaid plastic of verpakkingen van voedsel in de natuur. Dit ontsiert de omgeving en kan ongedierte aantrekken.

Een schone gemeente

Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat iedereen in een schone en veilige omgeving kan leven, wonen en recreëren. De gemeente doet zoveel mogelijk om zwerfafval op te ruimen en tegen te gaan, maar wij kunnen het niet alleen. Er zijn al veel vrijwilligers actief. Wilt u ook bijdragen aan een schone en fijne leefomgeving? Meldt u dan aan via de afval@meierijstad.nl.

Aanpak zwerfafval

Het aanbieden van de nieuwe elektrische bakfietsen is de start van de extra aanpak zwerfafval in Meierijstad. Projecten die in de toekomst zullen worden gestart zijn; onderwijs basisscholen en voortgezet onderwijs, aanpak van snoeproutes, bijplaatsingen ondergrondse containers. Daarnaast ondersteunen we vrijwilligers en zorgen we voor samenhang binnen de projecten.
Open chat
Tip de redactie!