Koninklijke onderscheiding Jo ToelenZondagmiddag heeft de heer J.A.J. (Jo) Toelen uit Schijndel een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt in de kantine van SV Avanti ’31, de club waar Jo al heel veel jaren als vrijwilliger actief is. De uitreiking was tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag van SV Avanti ’31. Na het ontvangen van de onderscheiding was het aan Jo de eer om het vernieuwde vrijwilligers-van-het-jaar bord te onthullen.

Overzicht verdiensten:

1965 – heden: Vrijwilliger bij voetbalvereniging sv Avanti ’31
Decorandus is al sinds 1965 bij sv Avanti’31 actief als jeugdleider. Inmiddels ook al ruim 20 jaar als coördinator van de F-pupillen en Mini’s/Beloften (jeugd in de leeftijd van 5 tot 9 jaar). Voor de kleinste spelers is decorandus daarbij ook de organisator van een competitie waar een groot aantal verenigingen uit de regio aan deelnemen. Naast zijn activiteiten voor de jeugd is decorandus elke dinsdagochtend actief in de OPA-ploeg (OnderhoudsPloegAvanti). De OPA-ploeg zorgt er wekelijks voor dat het sportpark er weer opgeruimd bij ligt en verricht daarbij ook kleine reparaties aan gebouwen en materiaal.

1970 – heden: Secretaris en concoursleider bij CC Midebo, duivensportvereniging
Decorandus maakt al ruim 35 jaar deel uit van het bestuur van CC (Concours Combinatie) Midebo, en ook al meer dan 25 jaar als secretaris. Naast het regelen van wedstrijden behoort ook het organiseren van de jaarlijkse huldigingen van kampioenen tot zijn takenpakket. Tevens maakt decorandus informatieboekjes waarin het voorgaande seizoen uitgebreid staat beschreven. Als concoursleider is decorandus verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van wedstrijdvluchten. In 1984 is binnen CC Minebo de commissie Jeugd- en Beginnerszaken opgericht. Decorandus heeft zich vanaf de eerste dag bijzonder ingezet om allerlei activiteiten voor deze doelgroep op te zetten.

Verdere verdiensten
Decorandus is al 10 jaren een zeer gewaardeerd vrijwilliger binnen Postduivenvereniging ‘De Vredesduif’. Dat was nadat de Schijndelse verenigingen De Luchtbode’ en ‘De Uitvliegers’ waren opgeheven. Bij beide verenigingen is decorandus ruim 40 jaar actief geweest in verschillende bestuursfuncties.

Bekijk hieronder de foto’s van de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding.
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!