Overdag een temperatuur van 40 graden, een tien dagen durende hittegolf, dikke onweersbuien en straten die blank staan. Iedereen merkt de laatste jaren goed dat het natter, heter en droger wordt.

Klimaatgevoeligheid in beeld gebracht

De gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss, Uden en waterschap Aa en Maas werken in As50+ verband samen aan water en klimaatadaptatie. Samen hebben zij nu de klimaatatlas ontwikkeld. In de klimaatatlas kun je zien waar in de regio hinder of overlast ontstaat bij extreme hitte, droogte of neerslag.

Samen aan de slag

Iedereen kan een kijkje nemen in de klimaatatlas op https://As50.klimaatatlas.net. Voer een adres in en kijk naar het effect van hitte, droogte of water op die specifieke plek. Klimaatverandering treft ons allemaal; gemeente, waterschap, landbouw, bedrijven en inwoners. Een oplossing ligt dan vaak ook niet bij één partij. Vandaar dat we graag met je in gesprek gaan om onze leef-, woon- en werkomgeving klimaatbestendig te maken.

Meer informatie

Je kunt voor meer informatie contact opnemen van Harold van Oorschot, tel 14 0413 of mailen met duurzaam@meierijstad.nl.

Klimaat
Tip de redactie!