Logo Bibliotheek Meierijstad

Bibliotheek Schijndel organiseert op donderdag 8 oktober om 20.00 uur een kunstlezing over de tentoonstelling Body Language.

Body Language

De intrigerende kijk van de middeleeuwer op het menselijk lichaam. Kunsthistorica Marie Christine Walraven vertelt over welke ideeën er ten grondslag liggen aan de voor ons merkwaardige kunst.

Het Museum Catharijneconvent toont de meest fascinerende verbeeldingen van het lichaam uit het tijdvak 1300 – 1500. Het lichamelijke werd in die periode namelijk op een totaal nieuwe manier afgebeeld. De laatmiddeleeuwse kunstwerken worden tegenwoordig vaak met ongemak en onbegrip bekeken. Juist daarom brengt Museum Catharijneconvent de mooiste voorbeelden voor het eerst bij elkaar en toont welke ideeën er aan ten grondslag liggen. Marie Christine vertelt over een kant van de middeleeuwen die misschien rauw, vies en vreemd lijkt, maar juist getuigt van een diepe devotie.

Kunstlezing

Kijk! Kunst. is een nieuwe lezingenreeks van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken over kunst. Bezoek lezingen van kunsthistorica Marie Christine Walraven over de mooiste exposities van musea in Nederland, ga in gesprek met bijzondere kunstenaars of duik in de kunstgeschiedenis. Voor het volledige programma kijk op www.nobb.nl

Kijk! Kunst. begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Toegangskaarten zijn te koop via www.nobb.nl en in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. De entree is € 8,- (in voorverkoop voor bibliotheekleden € 6,-)

Wilt u meer weten over de activiteiten die wij organiseren of wilt u een abonnement? Kijk dan op: www.bibliotheekmeierijstad.nl
Tip de redactie!