Kèùre Rontelum Skêndel met Reumabeweeggroep De Meierij

ReumabeweeggroepDe vakantieperiode loopt alweer ten einde. Sommigen hebben nog iets tegoed, maar de meeste mensen gaan weer over tot de orde van de dag. Zo ook bij ‘Reumabeweeggroep De Meierij’.

Begin dit jaar is er, naast de warmwater-beweeggroepen, ook een reuma-wandelgroepje opgestart. Voorheen in de avonduren, maar i.v.m. vermoeidheid ’s avonds (kenmerkend bij veel reumapatiënten), mogelijke overlast van muggen in de nazomer en het straks weer vroeger donker worden, gaan we nu een aantal wandelingen op zondagóchtenden organiseren.

Deze wandelingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk, ook voor niet-reumapatiënten, maar het tempo en de lengte is wel afgestemd op mensen met reuma. De gemiddelde afstand is 5 km (max. is 6 km), looptempo ca. 4,5 km/u en de routes zijn gebaseerd op het Schijndels boekje: “Kèùre Rontelum Skêndel”. Misschien zult u dus nog op Schijndelse plaatsen komen waar u nog nooit bent geweest! Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel fijn, en kan bij: l.h.t.dekkers@gmail.com

Wilt u één of meerdere keren meegaan? Dat kan! Men verzameld bij de ingang/parkeerplaats van zwembad De Molen Hey in Schijndel. Om 09.00 uur wordt gestart vanaf daar.Eerst rijdt men met auto’s (en/of fiets) naar het beginpunt van een rondwandeling. Gemiddeld zal de activiteit om ca. 10.30-11.00 uur weer afgelopen zijn, dus dan kunt u weer mooi voor de koffie thuis zijn. Of u gaat samen ergens een bakje koffie drinken. Alles is mogelijk.

De data van de komende wandelingen zijn: 25 augustus; 8 en 22 september; 6 en 20 oktober. Dus noteer deze data en het tijdstip direct in uw agenda! De wandeltochten gaan in principe bij alle weersomstandigheden door, behalve bij extreme omstandigheden, zoals zware regen of onweer. De Reuma Beweeg Groep hoopt u te mogen verwelkomen bij het reuma-wandelgroepje om deze zondagen met een frisse start te beginnen!

De warmwater-beweeggroepen gaan ook weer van start. Daarmee zullen veel van de leden weer heel blij zijn, want vooral na een vakantieperiode is het positieve effect van het wekelijks oefenen in warm water weer goed merkbaar! Heeft u zelf reumatische klachten en zou u ook mee willen doen? Dat kan! Op de donderdagavond, van 18.00 -19.00 uur zijn nog plaatsen vrij. U mag komen proefzwemmen om te zien of het iets voor u is.

Meer informatie kunt u vinden op www.reumabeweeggroepdemeierij.nl Voor vragen en/of aanmelden voor proefzwemmen kunt u tel. contact opnemen met tel. 06-46422960.
Reuma Beweeg Groep

Tip de redactie!