Kermis in Schijndel gaat in aangepaste vorm door

Van zaterdag 11 juli t/m woensdag 15 juli vindt op De Steeg in Schijndel de jaarlijkse kermis plaats. De gemeente Meierijstad, organisator van deze dorpskermis, heeft vrijdag 3 juli definitief groen licht gegeven voor dit jaarlijks terugkerende evenement. Dit nadat er een positief advies van o.a. de politie lag en alle betrokken partijen, zoals kermisexploitanten, volledige medewerking toegezegd hebben.

Veiligheid boven alles

Lange tijd zag het er naar uit dat evenementen tot in ieder geval 1 september verboden waren. Nu de Coronamaatregelen onverwacht vanaf 1 juli versoepeld zijn, lag opnieuw de vraag voor of de kermis toch doorgang kon vinden. “De tijd was kort. Onze inspanningen waren erop gericht een kermis mogelijk te maken, maar nóóit ten koste van de veiligheid en een zorgvuldige voorbereiding. Gelukkig hadden alle betrokken partijen diezelfde houding”, aldus burgermeester van Rooij. Wethouder van Rooijen zegt dat de locatie op de Steeg een doorslaggevende factor is geweest: “We hebben hier een pleinkermis. Anders dan bij een met horeca omringde locatie hebben we hier meer controle over het terrein. De Steeg biedt voldoende ruimte voor een opstelling waarin bezoekers verspreid zijn en opstoppingen voorkomen worden.”

Kermis in aangepaste vorm

De kermis gaat door met 24 attracties, maar is wel anders dan normaal. Zowel in de attracties als op het kermisterrein zijn diverse maatregelen afgesproken om te kunnen voldoen aan de Covidrichtlijnen. Alle exploitanten hebben zich hieraan gecommitteerd. Het terrein wordt afgezet met hekken en heeft een centrale toegang, er zijn verplichte looplijnen, meerdere hygienepunten etc. De burgemeester: “We hebben aan de voorkant de zaken optimaal geregeld om er samen een fijne én veilige kermis voor iedereen van te kunnen maken. Daarbij hoort óók dat bezoekers zich aan de richtlijnen en instructies ter plekke houden. Maar daar hebben we alle vertrouwen in.”
Tip de redactie!