logo Gemeente Meierijstad

Dit jaar wordt oud en nieuw anders dan andere jaren. We hebben te maken met coronamaatregelen, dichte horecagelegenheden en een landelijk vuurwerkverbod. Helaas kunnen we het niet mooier maken dan het nu is. Maar hoe u de jaarwisseling 2020/2021 ook viert, laten we samen 2021 positief beginnen.

Landelijk vuurwerkverbod

In Nederland geldt een landelijk verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk. Fopvuurwerk zoals sterretjes en knalerwten zijn wel toegestaan. Het Kabinet heeft tot een eenmalig vuurwerkverbod besloten om de extra druk op de zorg en handhavers te voorkomen.

Carbidschieten

Carbidschieten valt niet binnen het landelijk vuurwerkverbod. De drie Brabantse veiligheidsregio’s hebben vastgesteld dat carbidschieten geen traditioneel vermaak is en besloten dat carbidschieten verboden is tijdens de jaarwisseling 2020/2021.

Overtreding of overlast

Houdt u zich niet aan het vuurwerk- en carbidverbod én de coronamaatregelen? Dan riskeert u een boete. De gemeente en de politie controleren extra. Hebt u overlast van vuurwerk of vermoedt u dat iemand illegaal vuurwerk in zijn bezit heeft? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Is er sprake van een noodsituatie, bel dan 112.

2021
Tip de redactie!