Inloopconcert in de Sint Servatiuskerk met organist Rene Bouman

Smitsorgel

Aanstaande zaterdag is er weer een gratis inloopconcert in de Heilige Servatiuskerk van 13:15 – 13:45 uur. Organist is deze keer René Bouman. Voor René Bouman (’s-Hertogenbosch 1950) is muziek een belangrijke vrije-tijdsbesteding. Naast zijn werkzaamheden in de stadsontwikkeling volgde hij orgel- en klavecimbellessen. Op Kasteel Heeswijk verzorgt hij de organisatie van koffie-concerten. Als continuo-speler op klavecimbel verleent hij medewerking aan verschillende orkesten. Bouman is lid van de Brabantse Orgelfederatie en laat u graag het mooie Smits-orgel horen van de Sint Servatiuskerk.

Op het programma staan de volgende werken:

Felix Mendelssohn Bartholdy 1809-1847
Preludium en fuga, G Dur

Joh. Brahms 1833-1897
Schmücke dich, o liebe Seele

Josef Rheinberger 1839- 1901
Trio no. 7 en Trio no. 3 opus 49

Joseph-Guy-Marie Ropartz 1864-1955 twee delen uit “au Pied de l’Autel”
Adagio (Cantique Breton) nr 15
Allegro (Les Cloches) nr 12

Louis Vierne 1870-1937
Allegretto Opus 1.

Hendrik Andriessen 1892- 1981
Intermezzo XXIV seconda raccolta

Beiaardnieuws

Vanaf nu staat er iedere zaterdag tijdens de beiaardbespeling van 13:00 – 14:00 uur een standaard vóór de kerk waarop te lezen valt wie die dag de beiaardier is en wat er gespeeld wordt.

Vanaf nu kunnen verzoeknummers ingediend worden voor de beiaard!

Men kan per e-mail per keer één verzoeknummer indienen om te laten spelen op het prachtige carillon van Schijndel. Als men een verzoeknummer op een speciale datum wil laten spelen dan dient de aanvraag tenminste 3 weken vóór de speeldatum per e-mail doorgegeven te zijn. Men krijgt altijd bericht van de Stichting Smitsorgel en Beiaard Schijndel óf het verzoeknummer überhaupt speelbaar is op beiaard. Zo ja, dan word het op de bewuste datum gespeeld als daarom gevraagd is, óf – als het niet op een specifieke datum gespeeld hoeft te worden – de stichting geeft door op welke zaterdag het verzoeknummer gespeeld gaat worden.
E-mailadres: info@smitsorgelschijndel.nl

Tip de redactie!