Reumabeweeggroep

Na een natte kwakkelwinter kijkt iedereen weer verlangend uit naar de komende lente. Iedereen wil weer graag naar buiten en in beweging komen. En dat bewegen blijkt ook steeds belangrijker; voor gezonde mensen, maar helemaal voor mensen met reumatische aandoeningen!

Daarom is het bestuur van reumapatiëntenvereniging en Reumabeweeggroep ‘De Meierij’, ook heel verheugd dat er in januari jl. gestart is met inmiddels alweer de vijfde beweeggroep in warm water! Bovendien is er nu ook met een yoga-groep, gericht op mensen met reuma! Met deze twee beweegvormen blijkt er echt aan een behoefte voldaan te kunnen worden. Dit, omdat het een weldadige vorm van bewegen, ontspanning én lotgenotencontact is voor mensen met reuma die bij andere beweegvormen vaak tegen teveel beperkingen aanlopen. Wel willen, maar niet (goed) kunnen.

De warmwater-beweeglessen vinden plaats in zwembad De Molenhey en de yogalessen vinden ook plaats in Schijndel. Met de yoga kan men starten met een drietal proeflessen en vervolgens intekenen voor het vervolgblok van (in totaal) 12 lessen. De lestijd voor yoga is op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Voor de vijfde warmwater-beweeggroep, op vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur, kunnen mensen zich nog steeds aanmelden. Door een aantal verschuivingen zijn er ook in de andere beweeggroepen zijn nog enkele plaatsen vrij, m.u.v. dinsdagmiddag. Dus de keuze is mogelijk voor overdag of in de vroege avond. Voor elk wat wils.

Reumabeweeggroep

Naast bovenstaande activiteiten wil de Reumabeweeggroep dit jaar ook weer wandelingen organiseren, waarbij tempo en afstand zijn aangepast aan mensen met reumatische aandoeningen, maar die wel nog graag eens een wandeling in de natuur maken.
Voor meer informatie over data, kosten en aanmelden kunt u kijken op de website: www.reumabeweeggroepdemeierij.nl . Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn, dan kunt u contact opnemen via e-mail: info@reumabeweeggroepdemeierij.nl , of op werkdagen na 12.00 uur bellen met Birgitte Broeren, tel. 06-46422960.

De reumapatiëntenvereniging kijkt vol trots terug op 2019, waarin het aantal beweeggroepen verdubbeld is en waarin ook een ook paar thema-avonden zijn georganiseerd. Onlangs was er nog de goedbezochte thema-avond over ‘chronische pijn en slapen’.
Reumabeweeggroep “De Meierij” hoopt u binnenkort te mogen verwelkomen bij één, of meer van onze activiteiten!
Tip de redactie!