Het waargebeurde verhaal van een Cubaanse danser bij Filmclub Schijndel

Logo Filmclub SchijndelOp dinsdag 17 maart vertoont Filmclub Schijndel ‘Yuli’, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de beroemde Cubaanse danser Carlos Acosta. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin in wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière. Zo danste hij op zijn 25ste al bij het gerenommeerde Londense Royal Ballet. Tot op de dag van vandaag wordt Carlos Acosta wereldwijd als een van de beste dansers van zijn generatie beschouwd.

Om ‘Yuli’ zo authentiek mogelijk te maken heeft regisseur Icíar Bollaín Carlos Acosta zelf betrokken bij het proces. Carlos Acosta is een van de drie mensen die in de film zijn leven vertolken. Acosta blinkt in ‘Yuli’ uiteraard uit in dans, maar werd ook genomineerd voor een Goya voor Best New Actor tijdens de Goya Awards, één van de belangrijkste prijzen van Spanje.

U kunt deze mooie film zien op 17 maart in de podiumzaal van ’t Spectrum, aanvang 20.30 uur. Reserveren is verplicht, zowel voor leden als niet-leden. Toegangsprijs voor leden is €6,50 en voor niet-leden €8 . Voor meer informatie over deze film en Filmclub Schijndel kunt u kijken op www.schijndelfilm.nl.
Cuba danser, Filmclub Schijndel

Open chat
Tip de redactie!