het weekend 41-2019

Dit weekend staat vooral in het teken van het internationale filmfestival Beholders en het Volksfeest in het Wijbosch. Lees hieronder wat er dit weekend allemaal te doen is in Schijndel.

Gisteren startte het 4 daagse internationale documentaire festival Beholders in Meierijstad. Ook dit weekend zijn er volop docu’s te bekijken in Schijndel. Op vrijdag avond kun je bijvoorbeeld terecht bij de Schaapskooi voor de documentaire Summa.

Ben je een liefhebber van bordspelen, in de kantine van RKSV Schijndel kunnen de komen Keezen. Vanaf 19:30 kun je weer terecht om in duo’s mee te spelen. De jeugd kan bij Soos Cosy Up aan de Smaldonkstraat lasergamen. Rondom de Schakel in het Wijbosch barst dit weekend het Wijbosche Volksfeest los. Tijdens deze gezellige kermis op het shared space zullen in DC de Schakel diverse activiteiten gehouden worden. Op vrijdag wordt er door stichting SEM een Vinyl en beeldbuisquiz georganiseerd. Bij Tapperij de Beurs kan het weekend ingeluid worden met onbeperkt drinken voor 20 Euro tijden Celebration.

Op zaterdag 12 oktober is er bij Grand café de Hopbel een akoestische avond. Deze keer komen de Vintage Brothers optreden. In het City Theater zal de docu King Skate te zien zijn op het witte doek en De Schaapskooi zal de documentaire Summa nogmaals vertonen voor diegene die op vrijdag niet konden.

Zondag 13 oktober wordt de vorige maand afgelaste Schijndelse ruiterdag ingehaald. Deze keer zal het in Manege de Molenheide gehouden worden. Ook dit jaar is er weer een najaarsmarkt bij de Schaapskooi. Van 10:00 tot 17:00 staan er diverse kraampjes en zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Deze zondag zullen maar liefst 3 documentaires te zien zijn in het City theater. Het Wilde Westen, Hoe Nikita een paard kreeg en De Man Die Achter… voor het volledige overzicht en meer informatie over het Beholders documentaire festival kun je terecht op <ahref=”http://www.beholders.nl”>www.beholders.nl.

Kinderen kunnen zondag middag een spin knutselen bij Speelhonk de instuif. Bij dit weer past het bokbier natuurlijk heel goed. In de hele maand oktober kun je dan ook deelnemen aan de Bokbierfietstocht waarbij je bij iedere kroeg een bokbier en een hapje krijgt. Voor wie geen zin heeft om te fietsen en wil genieten van ouderwetse rock en roll kan terecht bij Wijnbar de Buren. Screaming billy zal hier zondag middag een optreden verzorgen tijdens een akoestische set van de Buren live.

Bekijk onze evenementenkalender voor een actueel overzicht van de evenementen in Schijndel. Mist u een evenement? Of wilt u een evenement toe laten voegen? Stuur dan een mail naar info@schijndel-online.nl of stuur een WhatsApp naar 06-82255837. Ook als u leuke foto’s of video’s heeft van een evenement mag u deze naar ons toe sturen. Wij plaatsen ze graag.
Tip de redactie!