Het komende weekend staan er weer enkele evenementen op het programma waaronder vele sportieve evenementen.

Vrijdagavond kun je dit weekend naar de film The Tobacconist. In de podiumzaal van in ’t Spectrum zal deze film gedraaid worden.

Op zaterdag wordt er Bij de Schaapskooi weer sap geperst. Iedereen die zich daar voor heeft aangemeld kan zijn of haar appels en peren laten persen. In het centrum zal de weekmarkt gehouden worden en in de Sint Servatiuskerk zal al weer het laatste inloopconcert van dit seizoen gegeven worden, met deze keer als speciale gast de Rooise dichter Julius Dreysandt zu Schlamm om voorafgaand aan de orgelwerken, uitgevoerd door organist Axel Wenstedt, een passend gedicht voor te dragen. Aan de Leemputten organiseert WV Schijndel vanaf 11.00 uur de Output Jeugdronde van Schijndel waarbij de jonge wielrenners het op de baan op nemen tegen elkaar.

Zondag is er een speciale kindervoorstelling in ’t Spectrum. De voorstelling Een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft zal dan gespeeld worden. Sporthal de Dioscuren zal deze dag vanaf 15.00 uur het toneel zijn van heuse handbal interland tussen Nederland en Duitsland. Te promotie van het walking handbal is deze special uitwisseling opgezet. Voorafgaan aan de interland kun je zelf vanaf 14.00 uur deelnemen aan een clinic walking handbal gegeven door oud handbal international Leon van Schie. Op het mixx-veldje bij basisschool de Heijkant zal er een pannatoernooi gehouden worden. Deze zondag zullen ook de Schijndelse voetbalteams weer in actie komen. Vorige week kon de wedstrijd van RKSV Schijndel nog niet door gaan, maar deze zondag zal voor hun de competitie dan ook van start gaan.

Deze week deed de gemeente Meierijstad ook nog een extra oproep aan alle inwoners die een (sport)evenement of de horeca willen bezoeken. Nadrukkelijk wordt verzocht om je aan de regels van het RIVM te houden. Zoals we allemaal hebben gelezen lopen het aantal besmettingen in heel Nederland hard op en wordt er door sommige al gesproken over een tweede golf. Wordt geconstateerd dat regels worden overtreden, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de betreffende horecaondernemer(s) of de sportvereniging. Dus werk mee en volg de regels op!

Zoals u van de week op deze website heeft kunnen lezen ondervindt de Schijndelse horeca hier nu al de nodige problemen door en Thomas de Groot en Bert Kronenburg van respectievelijk De Sok, Visite, Tapperij de Beurs en ’t City Theater hebben al besloten om hun horecagelegenheid dicht te houden dit weekend. De gemeente Meierijstad heeft ook aangekondigd dat de tijd van waarschuwen nu echt voorbij is en er boetes uitgedeeld zullen worden of dat horecagelegenheden en kantines gesloten zullen gaan worden.

Wij hopen dat iedereen zich de komende tijd aan de regels zal houden zodat de horeca evenementen kan blijven organiseren.
Tip de redactie!