Het boerenbruidspaar, soms is het niet wat het lijkt.

Soms zitten we op een verkeerd spoor. Zo heeft onze bruid altijd gedacht da ge mi carnaval beter uit Schorsbos kon vertrekken! Altijd op zoek naar een andere uitdaging, dacht zij da ze ergens in de zon moest gaan liggen om van het leven te genieten. Haar man wilde liever vliegen mar die-en vlieger ging niet op, nee kilometers maken! Maar ver hoefden ze niet te rijden. Want gelukkig ha’n ze verstandige kinderen die wel raod wisten en bleven zeuren om thuis te blève mi carnaval. En ze zèn nooit, echt nooit meer weg gegaan.

Da waor bij de bruidegom wel anders. Hij moest vreuger altijd mee, kreeg een instrument in z’n hand gedouwd en ging mee op stap. Het nest waar hij uitkwam, was gebouwd van confetti en slingers. En toeters! Iedereen was ‘m altijd kwijt. En as er ergens ruzie was, dan was hij van de partij, dan zette hij z’n brilleke af en ging mee doen. Dat was kicken. Toen al had hij een andere kijk op zaken.

Vroeger riep zij ‘Lekkere worst van de Hema’ en ‘of ge worst lust’. En hij vroeg of ge nog een pilske wilde, en kwam dan het liefst met drie bladen tegelijk. Dus…

De organisatie heeft al wat reacties gehad, maar nog niet de juiste! Ge kunt ’t gerust proberen, want de winnaar krijgt twee buttons voor de bruiloft.

Weet je wie dit zijn? Mail ellenvanengelen8@gmail.com
Tip de redactie!