Grote evenementen in Brabant verboden en nieuwe voorschriften

Zojuist is bekend geworden dat alle grote evenementen in Brabant afgelast/verboden gaan worden.

Alle betaald voetbalwedstrijden zijn verboden in Noord-Brabant, Ook grote dancefestivals, concerten en carnavalsoptochten worden geschrapt om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Burgemeester Weterings van Tilburg doet een oproep aan alle Brabanders om de komende zeven dagen het aantal sociale contacten te beperken. “Ga even geen nieuwe sociale contacten aan en wees terughoudend met bestaande sociale contacten. Alles om te voorkomen dat er nieuwe besmettingen plaatsvinden.”

  • Het aantal besmettingen in Nederland staat nu officieel op 382. Er zijn vier mensen overleden. Van 156 gevallen is de bron (nog) onbekend.
  • Veel mensen in Noord-Brabant, waar de meeste besmettingen zijn, lijken gehoor te geven aan de oproep om waar mogelijk thuis te werken.
  • Het kabinet adviseert om geen handen meer te schudden om verspreiding van het virus te voorkomen.  Ben je verkouden, moet je hoesten of heb je koorts blijf dan thuis.

Inmiddels nemen diverse instellingen en verenigingen in Schijndel maatregelen naar aanleiding van bovenstaand advies. Zo gaat de optocht komende zondag niet door, is de Schakel in Wijbosch gesloten tot in ieder geval de 16e maart en neemt ook zorginstelling Laverhof extra maatregelen om besmetting met het Coronavirus te voorkomen. Zo gaan activiteiten waarbij mensen van buitenaf zijn betrokken niet door. Budoclub Schijndel last de trainingen en de voor deze week geplande Algemene Ledenvergadering af. Op Facebook is ook te lezen dat de lunchbijeenkomst van Open Coffee ’t Groene Woud niet doorgaat op 11 maart.




Tip de redactie!