Gratis inloopconcert in de Sint Servatiuskerk

Servatiuskerk_orgelconcert_2

Aanstaande zaterdag zal Erik-Jan Eradus een gratis inloopconcert op het prachtige Smits-orgel in de Heilige Servatiuskerk hier in Schijndel verzorgen. Tussen 13.15 en 13.45 uur bent u van harte welkom om te komen luisteren.

Hij kreeg zijn eerste muzikale vorming aan de Koorschool Sint Bavo in Haarlem. Daarnaast kreeg hij zijn eerste pianolessen van Adam Waasdorp. Hij studeerde orgel bij Bernard Bartelink, Jacques van Oortmerssen en Jean Boyer. Hij volgde masterclasses bij onder andere Andres Cea Galan (Spaanse muziek), Andrea Marcon (Italiaanse muziek), Cor van Wageningen (Max Reger) en Hans-Ola Ericsson (Messiaen).

Voor zijn verdienste voor de Franse muziek ontving Erik Jan Eradus op 14 juni 2014 een zilveren medaille van de Société Academique d’Education et d’Encouragement Arts-Sciences-Lettres in Parijs.

Sinds 1 januari 2018 is hij onder andere titulair organist van de Sint Josephkerk in Haarlem, naast nog acht andere functies als cantor-organist-dirigent.

In die hoedanigheid verzorgt Erik Jan jaarlijks zo’n 500 kerkelijke vieringen!!

Aanstaande zaterdag zal hij werken spelen van onder andere Chauvet, Widor en Langlais. Zaterdag ligt er voor iedereen een uitgewerkt programma klaar.
Tip de redactie!