GGD Hart voor Brabant organiseert webinar “help?! mijn kind wordt puber”

Voor ouders van leerlingen groep 8

Op woensdag 10 juni a.s. zal GGD Hart voor Brabant vanaf 19.00 uur een webinar organiseren met als thema “help?! mijn kind wordt puber”.  Het webinar zal ongeveer 45 minuten duren . De presentatie van het webinar zal in handen zijn van Anja Sijbranda en Evelien Specken. Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Het webinar

De puberteit staat voor de deur en je kind gaat bijna naar de brugklas. Dit zorgt, met alle onzekerheden van dien, zeker in deze coronatijd, voor een uitdaging. Het is een spannende tijd, zowel voor je kind als voor jullie als ouders. Aan ouders is de taak om daar zo goed mogelijk op in te spelen en dat valt niet altijd mee. Wat handvatten en inspiratie om het leven met je puber (nog) leuker en gezelliger te maken zijn vast welkom. Daarom organiseert GGD Hart voor Brabant het webinar ‘Help!? Mijn kind wordt puber’.

Hoe werkt het puberbrein? Welk gedrag is normaal voor pubers? Waarom gedragen pubers zich zoals ze doen? Hoe help ik als ouder mijn puber? Heb ik invloed op het gedrag van mijn (onhandelbare) puber? Wat zijn bedreigingen voor een gezonde hersenontwikkeling? Al deze vragen zullen beantwoord worden tijdens dit webinar.

Het webinar zit vol met informatie, voorbeelden en praktische tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn. Ook is er ruimte voor jullie vragen en het uitwisselen van ervaringen. Het webinar helpt je bij je ontdekkingstocht naar wat werkt voor jou en voor jouw kind, want elke ouder en elke puber is anders.

Inschrijven voor het webinar

Inschrijven voor het webinar kan via deze link: inschrijven webinar. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.

Voor vragen kun je contact opnemen met Geke van Dick (g.van.dick@ggdhvb.nl). Inhoudelijke vragen kun je tijdens het webinar stellen via de chat.

GGD-Jeugd-Gezondheid




Tip de redactie!