Gemeente Meierijstad waarschuwt huiseigenaren “Energielabel wordt 25 keer zo duur”

logo Gemeente Meierijstad

Vanaf 1 januari 2021 kan de prijs voor een definitief energielabel oplopen tot zo’n € 190. Dat is ruim 25 keer zo duur als op dit moment. Huiseigenaren zonder zo’n energielabel doen er dus goed aan die dit jaar nog aan te vragen. De prijsverhoging heeft te maken met de wijziging dat volgend jaar bij het bepalen van het energielabel een energiedeskundige naar de woning komt. Op dit moment is dat nog niet het geval en kan een definitief energielabel worden aangevraagd voor een veel lagere prijs ongeveer € 6,=.

Een energielabel is verplicht wanneer u uw huis wilt verkopen of verhuren en kan van invloed zijn op de verkoop- of verhuurprijs van de woning. Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is, van A (zeer energiezuinig) tot G (niet energiezuinig).

Van voorlopig naar definitief

In 2015 hebben alle huiseigenaren een voorlopig energielabel gekregen, dat moet worden omgezet in een definitief label. Dit definitieve label gaat in 2021 zo’n € 190,- kosten. Heeft u nog geen definitief label, dan raden wij aan die dit jaar nog aan te vragen via de website www.energielabelvoorwoningen.nl. Het definitief energielabel is 10 jaar geldig.

Hoe energiezuinig is uw woning al?

Ga naar de website www.energielabelvoorwoningen.nl. En geef aan welke energiebesparende maatregelen u al hebt getroffen aan uw woning. Dan ziet u in één oogopslag welke sprong u al hebt gemaakt ten opzichte van het voorlopige label. In het voorlopige label is alleen rekening gehouden met het type woning en het bouwjaar van de woning. Kies vervolgens op de website voor een van de energiedeskundigen om uw aanvraag goed te keuren en betaal via Ideal. U krijgt dan binnen korte tijd het definitieve energielabel via de email toegestuurd.

Wilt u uw woning (verder) verduurzamen?

Kijk dan voor meer informatie, lopende acties en subsidiemogelijkheden op www.duurzaammeierijstad.nl. Of ga voor onafhankelijk advies op maat naar ons energieloket Brabant Woont Slim via www.brabantwoontslim.nl

Duurzaam huis pixabay
Tip de redactie!