Site pictogram Schijndel Online

Gemeente Meierijstad biedt steunpakket coronacrisis

Meierijstad corona

De gevolgen van de Coronacrisis voor onze samenleving en onze economie zijn enorm. Veel inwoners, onderwijs, maatschappelijke organisaties en ondernemers van Meierijstad worden hard geraakt, privé en in hun werk. De gemeente Meierijstad zet zich in om, daar waar mogelijk, ondersteuning te bieden, mee te denken of maatregelen te nemen om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten.

Inmiddels heeft de Rijksoverheid een, steeds uitbreidend, steunpakket voor bedrijven, zzp-ers en sportorganisaties vastgesteld. Aanvullend aan het Rijkssteunpakket, heeft het college van B&W
vandaag besloten om een gemeentelijk steunpakket voor inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven in Meierijstad die getroffen worden door de coronacrisis, te bieden. Het gaat omsteunmaatregelen rondom:

Subsidies

Legesnota’s van commerciële evenementen

Legesnota’s tijdelijke vergunningen

Zorginstellingen

Gezamenlijke Brabantse aanpak voor gemeentelijke belastingen ondernemers

Naar aanleiding van ingediende verzoeken gaat de gemeente in overleg met inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven over de implementatie van deze steunmaatregelen.
Het is niet uitgesloten dat de gemeente op andere terreinen nog aanvullende steunmaatregelen gaat treffen. Op www.meierijstad.nl is onder coronavirus-laatste-updates de meest actuele gemeentelijke informatie te vinden.




Mobiele versie afsluiten