Foto’s “Flower Power op de Vlagheide”, Vlagheide veranderd in grote bloemenzee!

Vanmiddag hebben de 10 jarige Zarah Verhagen en de 92-jarige mevrouw Nell Dirkse samen met burgemeester Kees van Rooij de eerste kunstbloemen op de Vlagheide geplant. De Vlagheide in het hart van de gemeente Meierijstad is veranderd in een grote bloemenzee met de 3000 kunstbloemen die zijn geplant ter ere van het 75 jarige bevrijdingsfeest.

De meer dan 3.000 kunstbloemen zijn gemaakt door honderden inwoners van de gemeente Meierijstad en staan vlakbij de plek waar in september 1944 de eerste parachutisten uit de lucht vielen voor de bevrijding van Brabant.

De bloemen zijn onderdeel van het project ‘’FlowerPower op de Vlagheide’’ en zijn bedacht door kunstenaar Carin Simons. “Bloemen staan voor mij symbool voor vrijheid. Zij kennen geen begrenzing en groeien overal”, aldus de kunstenares.

Vlakbij de plek op de Vlagheide waar vandaag de bloemen zijn geplant, is ook het Basecamp van Operatie Market Garden (www.omg2019.nl) dat zondag open gaat voor publiek. Belangstellenden kunnen op het Basecamp zien hoe het er in de oorlog aan toe ging en hoe soldaten leefden en werkten. Ook zijn voertuigen uit de historische militaire colonne te bewonderen. In de buurt van het Basecamp zijn bovendien op 17 september parachutesprongen met waarschijnlijk ook een tandemsprong van de 98-jarige bevrijder Jim ‘Pee Wee’ Martin.

Flower-Power, Vlagheide
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!