Feestelijkheden tweetalig vwo: uitreiking CAE en IB certificates

Logo Elde College

Erik Rath, directeur van het Veghelse bedrijf Fluidwell spreekt op donderdagavond 2 oktober leerlingen en ouders toe tijdens de feestelijke uitreiking van CAE-, Junior TTO- en IB-certificaten tweetalig vwo. Het Elde College behaalde bij de centraal examens uitstekende resultaten: 97% van de reguliere vwo-leerlingen en 100% van de tweetalig vwo-leerlingen ontving deze zomer het diploma. Op woensdag 2 oktober is het nogmaals feest! Want maar liefst 29 leerlingen tweetalig vwo behaalden het Cambridge Advanced Exam school certificate. Dit examen legden zij vorig schooljaar al af, in het 3e leerjaar. Ook enkele 5e-klassers regulier vwo en havo namen succesvol deel aan dit examen. De tweetalige vwo leerlingen zullen bovendien een certificaat overhandigd krijgen voor het succesvol afronden van het TTO-junior programma.

Daarnaast zullen 14 inmiddels oud-leerlingen tweetalig vwo 6 hun IB-certificate in ontvangst nemen. IB staat voor International Baccalaureate English A: Language and Literature, Higher Level, certificate.

CAE 3 tvwo

Het CAE (Cambridge Advanced English) exam school certificate wordt afgenomen in de derde klassen van het tweetalig vwo. Taalverwerving en het opbouwen van de woordenschat Engels staat centraal. Het is een eerste stap naar het uiteindelijke International Baccalaureate English A: Language and Literature, Higher Level (IB). Dit IB is de afsluiting van de internationale pre-universitaire opleiding die het Elde College als enige school in de regio biedt. De groep leerlingen die aan het cae-examen deelneemt zal de komende jaren groeien aangezien het Elde College op de havo gestart is met het aanbieden van verstrekt Engels.

IB 6tvwo

In de periode maart tot en met mei 2019 namen de leerlingen uit de zesde klassen tweetalig vwo deel aan meerdere Engelstalige examens waarna ze onafhankelijk beoordeeld werden als native speakers. Het examen bestond uit: het schrijven van essays, diverse mondelinge toetsen, creatieve schrijfopdrachten en analyses schrijven. In mei werd het afgesloten met de laatste twee examens. Met een 100% score. Alle reden om trots te zijn.
Elde-College-Algemeen