logo Gemeente Meierijstad

In de 3e week van de actie met Energie-tegoedbonnen in Meierijstad is de limiet al bereikt. In oktober riep de gemeente woningeigenaren, met een woning van voor 1977, op om aan de slag te gaan met energie besparen. Zij ontvingen een brief met een tegoedbon van €45, – om te besteden aan energiebesparende middelen. In totaal waren er in Meierijstad 2400 tegoedbonnen te verzilveren. Dat punt is nu bereikt en inwisselen van de tegoedbon is niet meer mogelijk.

Wethouder Harry van Rooijen is blij dat zoveel inwoners van Meierijstad gehoor hebben gegeven aan de oproep. “Natuurlijk helpt het als je daarbij geholpen wordt met een cadeaubon. Maar ik hoop en vertrouw erop dat dit als een aanmoediging werkt; dat deze kleine maatregelen als tochtstrippen, ledlampen en waterbesparende douchekoppen, een goede eerste stap zijn. Dat mensen verder gaan kijken hoe ze hun wooncomfort kunnen vergroten en hun energierekening kunnen verlagen. Dat draagt tegelijk allemaal bij aan de ambitie van onze gemeente om de CO2-uitstoot terug te dringen”.

Vergelijkbare acties in omringende gemeenten in Noordoost-Brabant lieten een aanzienlijk lagere respons zien. En dat terwijl Meierijstad er al voor gekozen had dat verhoudingsgewijs meer tegoedbonnen verzilverd konden worden. “Dat de actie zó succesvol zou zijn, was buiten de verwachting. We moeten mensen nu helaas teleurstellen, want ‘op is op’; dat stond ook al in de brief” voegt de wethouder toe.

Inwoners kunnen nog wel steeds meedoen aan andere lopende acties die als doel hebben om energie te besparen. Bijvoorbeeld, Meierijstad Isoleert, de Stimuleringslening Duurzaamheid en de Energyparties. Informatie hierover is te vinden op www.duurzaammeierijstad.nl

Nieuwe regeling in 2021

De tegoedbon actie was één van de onderdelen van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), een rijksregeling met rijksgelden. Dit jaar stond de tegoedbon actie alleen open voor woningeigenaren van woningen met bouwjaar voor 1977. Een nieuwe regeling voor 2021 is in de maak. Op dit moment kijkt de gemeente welke acties ze daaraan gaat koppelen voor volgend jaar. Wethouder van Rooijen heeft al laten weten dat de regeling volgend jaar ook ruimte biedt voor acties die gericht zijn op andere doelgroepen zoals huurders en eigenaren van woningen van ná 1977. Tezijnertijd volgt informatie over de acties in 2021.

Duurzaamheid
Tip de redactie!