Nationale Duurzame Huizen Route

Een comfortabel en energiezuinig huis is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Via de Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Dit jaar kunt u van 7 november tot 15 december in contact komen met deze huiseigenaren. Via een videoverbinding laten huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan zij met de bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via www.duurzamehuizenroute.nl.

De Duurzame Huizen Route is een platform vol met ervaringsverhalen over duurzaam wonen. Gemeente Meierijstad ondersteunt dit initiatief, zodat inwoners geïnspireerd worden door goede voorbeelden; zoals isolatie, een warmtepomp, natuurlijke materialen of een
aardgasvrij huis. Het hele jaar zijn de woningen online te bekijken en in het najaar is een deel daarvan te bezoeken.

Vanwege de coronamaatregelen gebeurt het bezoek dit jaar online, door middel van videogesprekken. In de loop van de weken wordt de lijst met bezoekmogelijkheden steeds verder aangevuld. Na inschrijving ontvangt u een duidelijke instructie over hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

Zelf ervaring delen

Heeft u al duurzame stappen gezet? Deel dan ook uw ervaring en meld uw woning aan als voorbeeld. Elke ervaring is welkom; of het nu gaat om HR++-glas of gevelisolatie of het volledig aardgasvrij maken van een huis. Het deelnemen aan een videogesprek is optioneel; ook een voorbeeldwoning op de website is waardevol voor anderen die op zoek zijn naar informatie en ervaringen.

Duurzaam huis pixabay




Tip de redactie!