Site pictogram Schijndel Online

Coronamaatregelen opnieuw versoepeld

samen tegen corona bord

Premier Mark Rutte heeft zojuist in een laatste persconferentie laten weten dat er opnieuw maatregelen die genomen waren ivm de coronacrisis versoepeld zullen gaan worden. Dit omdat de piek in het aantal besmettingen voorbij is. Het kabinet en RIVM waarschuwen wel dat het virus nog altijd onder ons is en dat je dus voorzichtig moet blijven.

De volgende basisregels blijven van kracht:

Afstand houden, geeft ruimte aan elkaar

Het is nu van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven. Wie klachten heeft, blijft thuis en laat zich testen. Want alleen zo behouden we de ruimte die we samen hebben verdiend. Vanaf 1 juli gelden onderstaande algemene regels voor binnen en buiten. Regels die recht doen aan wat we inmiddels weten over de verspreiding van het virus.

Algemene regels voor activiteiten binnen

Algemene regels voor activiteiten buiten

Vervoer

Kinderen en jongeren

Uitzonderingen

Tot slot

Als de situatie het toelaat en het virus onder controle blijft, dan kunnen op termijn discotheken en nachtclubs open. Rond 1 september wordt dit opnieuw bekeken. Ondertussen wordt wereldwijd gewerkt aan medicijnen en vaccins tegen het coronavirus. Uiteindelijk moet dat leiden tot het opheffen van de algemene regels, zoals het 1,5 meter afstand houden. Maar zolang het virus er is, zullen we ons aan de algemene regels moeten houden. Samen houden we vol. Want corona onder controle houden, dat kunnen we alleen samen.

Mobiele versie afsluiten