Broodplanken met een verhaal!

VVV Schijndel, Logo

Verkrijgbaar bij VVV Schijndel

Deze broodplanken en vogelhuisjes zijn gemaakt van populierenhout. Deze populieren hebben ruim 25 jaar ergens in Het Groene Woud gestaan, misschien wel aan de Baksdijk in Schijndel of langs een provinciale weg. Vroeger werden ze vooral gebruikt voor de klompenindustrie, maar tegenwoordig zijn er allerlei initiatieven bedacht om toepassingen te bedenken voor het hout. Zo wordt op de Campus Westenwind in Best, een locatie van de Archipel zorggroep, veel met populierenhout gewerkt en maken zij o.a. allerlei gebruiksartikelen zoals de broodplanken en de vogelhuisjes. Voor de werknemers is dit een mooie dagbesteding.

Boek Het Grote Populierenboek

Het 150 pagina tellende boek bevat informatie over alle soorten populieren. Alle aspecten van deze boom komen aan bod, variërend van veredeling en ecologie tot kunst en cultuur van de populier. Aangevuld met mooie foto’s en verhalen van twintig populierenliefhebbers.
De gemeente Meierijstad is mede-initiator van het Grote Populierenboek. De gemeente is zich zeer bewust van de grote rol die de populier in het landschap en de Brabantse economie heeft gespeeld, in het bijzonder voor de regio die bekent staat als Meierij.

Verkrijgbaar

VVV Schijndel is gevestigd in Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Telefoonnummer: (073) 549 22 76, www.vvvschijndel.nl




Tip de redactie!